Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Megjelent a kormányrendelet: akár ötmilliós bírságot is kaphatnak a gerillanyitó vendéglátósok
Szegeden 2021. január 30. 15:17

Megjelent a kormányrendelet: akár ötmilliós bírságot is kaphatnak a gerillanyitó vendéglátósok

Eddig mérlegelhetett a rendőrség, hogy 1 nap és 1 év között mennyi időre zárják be azokat a vendéglátóhelyeket, amik beengedik fogyasztani a vendéget. Mostantól automatikusan jár a 6 hónap kényszerzárás, és akár 5 millió is lehet a büntetés.

Hirdetés

Egy naptól egy évig tartó bezárás és 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő pénzbüntetés helyett, az új kormányrendelet

már az első alkalommal 6 hónap zárlatot és 1 milliótól 5 millióig terjedő pénzbüntetést kap az a vendéglátós, aki a tiltás ellenére nyit

A január 29-i kormányrendeletben megjelent szigorítást a 444.hu vette észre. A döntés több tízezer vendéglátóst érint. A rendelet megjelenése előtt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban figyelmeztette a gerillanyitókat, hogy tartózkodjanak ettől. Késő éjszakára világos is lett, a kormányrendelettel nyomatékosította szavait a miniszterelnök.

A 444.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy akinek több vendéglátóhelye van, akár az összes működését veszélyezteti, ha az egyiket kinyitja, hiába működteti szabályosan a többit. Ez úgy lehetséges, hogy a tulajdonosra akár olyan büntetést is kiszabhatnak, hogy a bezárás idején nem végezhet vendéglátó tevékenységet.

(Nyitóképünk illusztráció)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bírság vendéglátás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés