Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegeden is egyre kilátástalanabb a vendéglátósok, taxisok, fitnesztermesek helyzete + nagyon furcsán dőlt el a szegedi egyetem jövője: itt a Szeged Podcast huszonhatodik adása!
Szegeden 2021. január 29. 22:35

Szegeden is egyre kilátástalanabb a vendéglátósok, taxisok, fitnesztermesek helyzete + nagyon furcsán dőlt el a szegedi egyetem jövője: itt a Szeged Podcast huszonhatodik adása!

Közéleti podcast-sorozatunk eddigi leghosszabb adása nem is egy adás, hanem rögtön kettő, de minimum másfél.

Hirdetés

Csütörtökön bejelentette az Orbán-kormány, hogy február elseje után is minden marad úgy, ahogy eddig: március elsejéig biztosan érvényben lesznek a járványhelyzet miatti korlátozások. A magyarázat nagyjából úgy hangzik, hogy vakcina hiányában minden lazítás további korlátozásokhoz vezetne.

A helyzet nyilván mindenkit megvisel, vannak azonban, akiknek különösen nehéz, és egyre fogytán a türelmük, erejük, lehetőségeik, egyre nehezebben tudnak talpon maradni. Ilyen a vendéglátósok jelentős része, akiknek a nehézségeiről sokat hallunk, beszélünk, vitatkozunk nap mint nap, de nem csak ők azok, akik egyre kilátástalanabb helyzetben vannak.

A Szeged Podcast legfrissebb adásában éppen ezért két éttermi vezető mellett egy fitneszterem-tulajdonossal, valamint az egyik jól ismert, több évtizedes múltú szegedi taxitársaság sofőrjével beszélgettünk arról, őket hogyan érintik a korlátozások, mit szóltak a csütörtöki bejelentéshez, miben bíznak, kapnak-e bármilyen állami segítséget, és önerőből meddig tudnának kitartani.

Az adás során újra és újra szóba került a kormányzati kommunikáció kiszámíthatatlansága, ellentmondásai, a járványkezelés visszásságai is.

Vendégeink voltak:

  • Ferkov Lajos, a Famous – Steak, Burger & More tulajdonosa,
  • Horváth Norbert, a Garden Bistro üzletvezetője,
  • Oláh Miklósné, a Forma 1 Fitnesz tulajdonosa, valamint
  • Fazekas Tamás, a Tempó Taxi taxisofőrje.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 026 · 2021.01.29.

A velük való beszélgetés után szinte egy második adás kezdődött: a Szeged.hu főszerkesztőjével, Garai Szakács Lászlóval beszélgettünk a Szegedi Tudományegyetem pénteken délután lezajlott szenátusi üléséről, ahol eléggé furcsa körülmények között szavazták meg az egyetem modellváltását, aminek eredményeként alapítványi fenntartásba kerül az eddig állami intézményként működő SZTE.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: podcast Szeged Podcast betegség covid-19 ételek ételrendelés étterem fertőzés fitnesz futár járvány kijárási korlátozás kijárási tilalom kiszállítás konditerem korlátozás koronavírus oltás oltóanyag taxi testmozgás vakcina vendéglátás világjárvány vírus alapítványi egyetem egyetemi autonómia felsőoktatás Garai Szakács László Gedzo Kovács M. Norbert modellváltás oktatás oktatásügy Rovó László Szajbély Mihály szavazás Szegedi Tudományegyetem szenátus szenátusi ülés SZTE Famous – Steak, Burger & More Forma 1 Fitnesz Garden Bistro&Beach Garden Stég taxisofőr Tempó Taxi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés