Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Szegeden is felmosta a Szedeák a parkettát az Albával: Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 94–69
Ziccer 2021. január 29. 21:37

Szegeden is felmosta a Szedeák a parkettát az Albával: Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 94–69

Képriport
Nagyon csúnya verést kapott a Székesfehérvár, győzelmi csúcsot állított be ezzel a sikerrel a Szedeák.

Hirdetés

Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 94–69 (23–18, 23–15, 23–22, 25–14)
Tippmix férfi NB I A csoport, 21. forduló Szeged, Városi Sportcsarnok, vezette: Praksch Péter Árpád, Ádám József, Frányó Péter.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 5, Govens 25/12, Brown 18/12, Dželetović 18/3, Dickey 17. Cserék: Polányi, Kerpel-Fronius B., Keller 5/3, Bognár 6, Olasz, Balogh. Vezetőedző: Srećko Sekulović.
Alba Fehérvár: Turner 10/3, Curry 7/3, Lukács 2, Davis 17/3, Ahmad 8. Cserék: Hearst 7, Takács Ma., Takács Mi., Vojvoda 16/9, Omenaka 2, Csorvási. Vezetőedző: Forray Gábor.

Ha a téli szünetben Székesfehérváron felmosta a padlót a Szedeák az Albával, akkor mit mondjunk most,

  • amikor huszonöt ponttal,
  • minden negyedet megnyerve,
  • tíz hárompontos dobva
Egy, Govens Darrin nyolc triplakísérlete közül. Szerintünk ez besett... Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca meccsképeit!

takarítottak? A Szedeák a kétpontos kosarakat hetvenhárom, a hárompontosokat negyvenhárom százalékkal dobta –, megnyerte a lepattanócsatát, mindezt úgy, hogy a padról csak tizenegy pont jött. Megvan hát a győzelmi csúcsbeállítás, azt azért ne feledjük, igazából ezt már Pécsen le akarta tudni mindenki, de most már van új cél az új győzelmi rekord elérése.

Szerdán, Kecskeméten lehet meg.

Srećko Sekulović: – Nagyon nehéz kétszer legyőzni egy ilyen csapatot, mint az Alba, amelyhez még egy légiós is érkezett az előző meccsünkhöz képest. Nagyon jól, koncentráltan védekeztünk, sok energiával játszottunk, ha pedig sok energiát teszel egy meccsbe, akkor jön az eredmény. Nagyon jól dolgoztak a srácok az edzéseken is, ott is sok energiával készültek erre a meccsre. Sajnálom, hogy ilyen meccseken nem lehet jelen a szegedi közönség. Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, remélem, mindenki egészséges marad a továbbiakban is. Bognár Kristóf érkezése is sokat jelent, jól játszott ma, de ismerem, tudom, hogy mire képes. Fontos, hogy a fiatalok is jól játszottak. Büszke vagyok a srácokra, remek emberek alkotják a csapatomat!

Forray Gábor: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyerte meg a meccset! Sajnos a csapatom nem azt az arcát mutatta, amit valóban tud. A küzdés és az akarat megvolt, de egyszerűen nem mozogtak a lábak. Mentális fáradtságot is látok a csapaton, sok szabad labdáról lecsúsztunk, elkéstünk, rosszul kommunikáltunk, a Szeged pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Bár visszajöttünk a meccsbe, de a kulcspillanatokban rendre hibáztunk, a Szeged pedig ezeket büntette. Amikor zárkóztunk, akkor elképesztő egyéni akciókból szereztek kosarat. 94 pontot kapva nem lehet nyerni, de nem tudunk edzeni, hiszen egymás után jönnek a mérkőzések. Ebben a helyzetben sokat számít az egy hét pihenő, a Szedeáknak ez most megvolt, jobbak és frissebbek voltak. Sok sikert kívánok a Szegednek a jövőben! Szeretnénk jól abszolválni a szünetig hátralévő két mérkőzést, majd rendezzük a sorokat.

Govens Darrin: – Próbáltunk ismét csapatjátékot játszani, és a kezdetektől fogva több energiával játszani, mert ezekkel gondunk volt az elmúlt meccseken. Az edzéseken is jól dolgoztunk, ezt szerettük volna átültetni a meccsre is. Mindig motiváltan lépek pályára, függetlenül attól, ki az ellenfél. Az Alba egy nagyon jó csapat, tele remek játékosokkal, így ma egy nagyon értékes győzelmet szereztünk. Boldogok vagyunk, de már a következő meccsekre készülünk.

Stacy Davis: – Rosszul játszottunk az első félidőben, nem tudtuk tartani a Szeged kulcsembereit, így nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, jobban kell védekeznünk, kommunikálnunk, hiszen 90-nél több kapott ponttal nehéz mérkőzést nyernünk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoport Székesfehérvár
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés