Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. január 30. 08:24

Jákó Miriam juniorként a felnőttek között vitézkedik majd az Eb-n

Élete első felnőtt Európa-bajnokságára készül a zsombói sportlövő Jákó Miriaim. A mindössze 16 éves sportoló légpisztoly fegyvernemben kapott helyet a magyar válogatottban. Az Eb-t a tervek szerint május végén Eszéken rendezik meg, a tét pedig az olimpiai kvóta.

Hirdetés

Első felnőtt Európa-bajnokságán indulhat májusban a 16 éves Jákó Miriam.

A versenyzőt és edzőjét is meglepte, hogy helyet kapott a válogatottban, igaz eredményei azt mutatják nem érdemtelenül, hisz a válogatókon és más versenyeken, például a Hungarian Openen is kiváló eredményeket ért el.

A fiatal versenyző elmondta, az, hogy a felnőttek között kell versenyezni, plusz kihívást jelent, mivel sokkal jobb ellenfelekkel kell felvennie a harcot. Ráadásul a felnőttek között ilyen nagy versenyen még soha nem indult, ezért sokkal jobban fel kell készülnie az eseményre.

Miriam heti öt edzéssel készül a megmérettetésre. Az egyik nap 2-3 órás erőnléti gyakorlatokat csinál, többek között az állóképességét és a karját erősíti. A másik nap lőgyakorlatokat végez, alkalmanként több százat lő. Ez jelentős koncentrációt igényel a fiatal sportolótól.

A csapat lőterét felújítják, ezért Miriam a szobáját és a nappaliját alkalmi edzőteremmé alakította.

Miriam édesapja Jákó Csaba, aki egyben edzője is, elmondta, a gyakorlást egy korszerű számítógépes eszköz segíti, így ténylegesen el sem kell sütnie a pisztolyt. Ezzel a berendezéssel tudják szimulálni a távolságokat és lövésfajtákat, amelyben a fiatal sportoló indul majd a versenyen. Amennyiben az idő engedi, akkor a gyakorlás rendes lövedékekkel a lőtéren végzik majd.

Jákó Csaba hozzátette, a cél, hogy Miriam a döntőbe kerüljön és lehetőség szerint kvótát szerezzen a válogatottnak a tokiói olimpiára. Amennyiben ez sikerül, akkor azonban nem ő, hanem Sike Renáta indulhatna a világversenyen.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió videós anyagát!

(Fotó: utanpotlassport.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa-bajnokság Jákó Miriam sportlövészet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés