Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 29. 09:13

Orbán bejelentette: a kínai vakcinát választja

Egészen elképesztő módon igyekszik a kormány meggyőzni a Fidesz-hívőket arról, hogy jó nekik a kínai vakcina.

Hirdetés

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel azt mondta: mivel a kínaiak ismerik legjobban a vírust, ezért ő kínai oltóanyagot választ. 

Orbán azt is mondta, vannak, akik a kínaiban nem, de az oroszban megbíznak, mások meg ideológiai alapon választanak, ők a nyugati oltóanyagot szeretnék inkább.

A miniszterelnök természetesen nem véletlenül fogalmazott így, hiszen a NER rendszerében nyugati oltást csak ideológiai alapon lehet választani, amiatt nem, mert az adott esetben modernebb technológián alapul. Idáig sikerült eljutni a Kádár-rendszer után három évtizeddel.

Orbánéknál a nyugatinak nevezett vagy – fideszes szitokszóval – brüsszelinek titulált(!) oltóanyag egyébként a Nobel-díjra is esélyes, Szegeden végzett Karikó Katalin által is kifejlesztett, legmodernebbnek számító, mRNS-technológián alapuló vakcina, amit az amerikai Pfizer és a német BioNTech készít, de ugyanezzel a technológiával készíti a vakcináit a szintén amerikai Moderna is.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy húsvét tájékán lesz az a helyzet, mikor nagyon sok mindent meg kell fontolniuk, mert akkor már a nyitás bizonyos kérdései előkerülnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kossuth Rádió Orbán Viktor kínai vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés