Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 28. 16:26 Forrás: MTI

Márki-Zay Péter: Stratégiai kérdés, hogy senkit ne zárjanak ki az előválasztásból!

Mind a 106 körzetben szükség van az előválasztásra – jelentette ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, aki maga is indulna a Csongrád-Csanád megyei 4-es számú, Hódmezővásárhely–Makó központú választókörzetben.

Hirdetés

Hódmezővásárhely polgármester online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az előválasztás az egyetlen eszköz a választók aktivizálására, a jelöltek bemutatására, ismertségük növelésére, a hiteles ellenzéki induló kiválasztására. Hozzátette: enélkül lényegesen nehezebb lenne a Fidesz legyőzése az egyéni választókörzetekben.

Márki-Zay Péter közölte, hatvanöt körzetben már döntés született arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) melyik – nagy többségében civil – jelöltet támogatja. Az MMM információi szerint nyolcvanöt körzetben már több jelölt jelezte indulási szándékát, így ezekben indokolt az előválasztás megtartása. Márki-Zay Péter álláspontja szerint 2022-ben a Fidesz–KDNP, illetve az ellenzék közös jelöltjén kívül másnak nem lesz esélye győzelemre, és a pártlistán való bejutáshoz szükséges öt százalékot sem szerzi meg más szervezet. Ezért ha valaki az előválasztás megnyerése nélkül egyéni jelöltként indul vagy listát állít anélkül kockáztatja a Fidesz legyőzését, hogy abból mandátuma származna.

Márki-Zay Péter ezért stratégiai kérdésnek tartja, hogy senkit ne zárjanak ki az előválasztásból, és ne gördítsenek akadályt a civil jelöltek indulása elé, annak érdekében, hogy minden indulni szándékozó ezen mérettesse meg magát, és ne a 2022-es választásokon. Hódmezővásárhely polgármestere azt is mondta, amennyiben a Csongrád-Csanád megyei 4-es körzetben nem lesz más olyan jelölt, aki érdemi kihívója lehet Lázár Jánosnak, maga vállalja az indulást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenzék ellenzéki összefogás előválasztás Hódmezővásárhely Lázár János Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom polgármester választás 2022

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés