Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Megszűnik a kacsaúsztató a Zászló utcában: csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki és parkosítanak
Szegeden 2021. január 28. 14:08

Megszűnik a kacsaúsztató a Zászló utcában: csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki és parkosítanak

A Zászló utcai tömbbelsőben élők több évtizedes problémáját oldja meg az önkormányzat a következő hónapokban. Az alacsony fekvésű területet nagy esők alkalmával rendszeresen elöntötte a víz, szinte lehetetlen volt ki-bejárni az ott lakóknak. Most 49 millió forintot költ rá a város.

Hirdetés

– Több mint negyven éve lakok itt, azóta nyáron a víz, télen a jég keseríti meg az életünket. A garázsajtót sokszor nem lehet kinyitni az itt felgyűlt tócsáktól. Sok itt lakónak lesz nagy öröm, ha végre rendeződik ez a helyzet – mondta Bali Péterné.

A terület rendezése azért húzódott el ilyen sokáig, mert a szomszédos parkolóház építője évekkel ezelőtt szerződésben vállalta, hogy rendbe teszi a területet. A kötelességének azonban hosszú évekig nem tett eleget, azért az önkormányzat be is perelte. A szerződést megszegő vállalkozót pedig kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság.

–  Korábban is volt már próbálkozás arra, hogy elhárítsák a tömbbelső alacsony fekvésű területeinek csapadékvizes gondját. Néhány éve megemelték a járdát, hogy eső után ne zúduljon be a magasabban fekvő utcaszintről a víz, de ez nem bizonyult elegendőnek – mondta ma a helyszínen a terület önkormányzati képviselője, Kovács Tamás.

Most 49 millió forintból teszi rendbe a területet az önkormányzat, amihez a város a parkolóház által fizetett kötbér összegét is felhasználja.

A napokban a kivitelező közműfeltárással el is kezdte a munkát, amelynek része lesz a csapadékvíz elvezetése, átemelő építése és a térburkolat felújítása. A munkálatok befejezésének tervezett határideje az idei év harmadik negyedéve.

–  Nem tekintjük ezzel befejezettnek a terület megújítását. A második félévben szeretnénk a zöldfelületeket is megfiatalítani és egy elkorhadt, balesetveszélyes fallépcsőt is szeretnénk biztonságosra cserélni. A munkák befejezését követően egy pihenőövezet alakulhat ki a tömbbelsőben – mondta végül Kovács Tamás.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belváros beruházás csapadékvízelvezető-rendszer Kovács Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés