Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 28. 11:32

Márciusig biztosan nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek

Sokan reménykedtek benne, hogy a második hullám lecsengésével újra fellélegezhetünk, de erre még legalább egy hónapot várnunk kell.

Hirdetés

Rossz hírt kaptak a csütörtöki kormányinfón a már így is nagyon nehéz helyzetben lévő vendéglátósok.

 „Azt állapítottuk meg, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újboli járványhullámhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt.”

– mondta el Gulyás Gergely.

Ez tehát azt jelenti, hogy érvényben marad a következő hónapban is a kijárási korlátozás, az éttermek, vendéglátóhelyek és sportlétesítmények pedig továbbra is zárva tartanak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint erre a harmadik hullám elkerülése érdekében van szükség, emiatt a korlátozások enyhítése nem a napi fertőzöttek számától függ, hanem attól, milyen arányban sikerül beoltani a lakosságot. A kormány február közepén tekinti át újra a helyzetet.

A bejelentés érzékenyen érinti a járvány miatt bezárni kényszerült étteremtulajdonosokat, akik mindeddig nem kaptak érdemi segítséget a kormánytól – a legtöbben nem tudják elkerülni az elbocsátásokat, sok esetben az is kérdéses, újra tudnak-e majd nyitni egyáltalán.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: étterem Gulyás Gergely járványkezelés kijárási korlátozás korlátozás Kormányinfó munkahelyvédelmi bértámogatás szórakozóhely vendéglátás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés