Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nem bírtuk a hosszabbítást: Franciaország–Magyarország 35–32 (32–31, 30–30, 12–14)
Ziccer 2021. január 27. 22:31

Nem bírtuk a hosszabbítást: Franciaország–Magyarország 35–32 (32–31, 30–30, 12–14)

Csodálatosan küzdött a kéziválogatott, visszajött a rendes játékidő végén, de a hosszabbításban elestek.

Hirdetés

Franciaország–Magyarország 35–32 (32–31, 30–30, 12–14)
Férfi kézilabda világbajnokság, Egyiptom, negyeddöntő, Gíza, Dr Hassan Moustafa Hall, zárt kapuk mögött, vezette: Ignacio Garcia, Andreu Marin (spanyolok).
Franciaország: Genty, Gerard – Remili 4, Lagarde 3, Richardson, Mem 3, Tournant 3, Mahé 1(1), N'Guessan 2, Abalo 2, Guigou 6(1), Karabatic 1, Fabregas 2, Descat 5(2), Di Panda, Porte 3. Szövetségi kapitány: Guillaume Gille.
Magyarország: Mikler, Székely – Sipos 1, Bóka 5, Balogh 1(1), Győri, Rosta 1, Sunajko, Máthé 4(1), Rodríguez 1, Bánhidi 6, Szita 4, Ancsin 1, Bodó 3, Hornyák, Lékai 5. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Hétméteresek: 5/4, illetve 3/2.
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.

A negyeddöntőre a keret tagjai közül ezúttal Borbély Ádámot, Hanusz Egont, Nagy Bencét és Topic Petart nem nevezte be Gulyás István.

Fehérben és védekezésben kezdünk. A mez színe bejött eddig, a lengyeleket és a németeket is ilyen színben vertük.

Mikler rögtön védéssel nyitott, N'Guessan teljesen komolytalan kísérletét hatástalanította. Az ellentámadásnál Mahé egyből megölte Szitát, rögtön emberelőnyös támadással kezdett a válogatott. Máthéé az első gól, 0–1, szép átlövés volt. Mikler Mem jobb alsó sarokra tartó lövését is simán védi. Szita lerohanásból eredményes, 0–2, bemelegedtek a kezdő lövőink. N'Guessan következő lövése fölé megy. Passzívig és labdavesztésig támadtunk. Mikler megint véd, a kipattanó Fabregasé, ő már betalál a jobb felsőbe, 1–2. Lékai tízről, talpról a bal kapufa tövére tüzel, bepattan, 1–3. Mikler újra véd, a kipattanó ezúttal Lékaié. Aki végül megoldja a befejezést is, jobb oldalon tör be, és pattint a francia kapuba, 1–4. Francia támadás, ez Mikler-védést jelentett eddig, most is, Mem második lövése is rossz. Megint elrontják a kékek, már a francia kékek, Rodríguez egyedül indul, végigviszi, kilépi, belövi, 1–5 – videón a lerohanás itt. Sipost kiállítják, Mahé elidétlenkedi, de a magyar támadásnál Fabregast is leküldik. Máthé passzol a kiállítást kiharcol Bánhidinek, aki nem hibázza el az első lövését, 1–6. Remili is elrontja. Lékai felugrik, átlövi a francia falat, 1–7, eddig minden lövésünk gól. A 12. percben jön a második francia-gól, Guigou-nak húzták le a szélre, nem hibázta el, 2–7.

Valószínűtlenül szép magyar támadás után újra Bánhidi szerez gólt, akit utána kiállítanak, Guigou átejti Miklert a vonalról, 3–8. Rosta bejött, és felavatta Gereard-t, 3–9, Remili megint elrontja, miénk a labda Mikler védése után. Megint passzívban vesztettünk labdát, Guigou végigszáguld, ő tartja valahogy meccsbe a csapatát, 4–9. Rodríguez kínait ront, Abalo az ellentámadásból Miklerbe lövi, de Guigou-hoz pattan a labda, aki beveri, 5–9. Kezdi elkapni a fonalat Gerard is, a Bombázó lövését védte, majd Rodríguez újabb lövését is védte, öt perc nem lövünk gólt, a franciák ellenben újra betalálnak, Remili lövi szét a kaput, 6–9.

Mikler újra véd, most szerencséje is volt, mert nem találta a lábai közé érkező labdát. Bodó ellépi, Guigou-t indítják, 7–9. Majd el is adja a labdát, de ezt megússzuk, legalábbis visszarendeződünk, viszont Remili most a kapuba lő, de Bóka is, 8–10, kilenc perc után lövünk gólt. Karabatic összeszedi Lagarde passzát, 9–10. Ancsin akkora gólt lőtt, mint szegedi fénykorában, 9–11. Rodríguez újra elrontja, Geread-ba lövi Lékai passzát. Mikler most valahogy védett, indulunk, Lékai szedte össze, Bodóhoz passzolt, aki a kapu közepébe pattintotta, 9–12. Védekezést váltunk, 5–1-es zavaróra állunk át, de Sipost egyből kiállítják, úgy újra ötösfalunk van, Fabregas talál be emberelőnyben, 10–12. Ancsin kiejti Lékai passzát, Guigou üres kapus gólt lő, 11–12. Lékai alulról lő gólt, de Abalo azonnal válaszol, 12–13. Gerard újra véd, francia időkérés, az első a 29. percben. Elrontják a támadást, Bodó szétlövi a jobb kapufa tövét, de szerencsére Bókához pattan a labda. Gulyás István időt kér, így a mi támadásunkkal érhet véget a félidő: Lagarde összeszedi egy kiállítást az utolsó másodpercekben, Lékai gólja jelenti a félidő végét, az mondjuk biztos, hogy nem ez volt a figura, de a 66-os ma is zseni, 12–14.

Egészen prímán kezdtünk, majd a félidő közepére elfáradtunk, hogy a félidő végére legyen egy kis főnixezés. Mikler tíz védésnél tart a szünetben.

Az első akciót elrontjuk, Bánhidi lépett be a francia hatosra. Memé az első gól ebben a játékrészben, 13–14. Bánhidi az emberelőny végén szépen lő gólt Gentynek, kapuscserével kezdenek a franciák, 13–15. Mem második kísérlete már nem jó a félidő elején. Szita kísérletét védi Genty, N'Guessan első góljával 14–15. Máthé újra beköszönöm, kellett már, 14–16. Sipos blokkja Descat-hoz pattan, szépen lő Mikler kapujába, 15–16. Bánhidi kiharcolja az első magyar hetest ezen a meccsen: Máthé gólra váltja, 9/9-nél tart hetesekből ezen a vb-n, 15–17. Mem magának harcolja ki az újabb francia gólt, 16–17, Bánhidi nem hagyja, hogy közelebb jöjjenek a kékek, de Remili mégis közelebb hozza őket, 17–18. Szita második gólja is nagyon kellett már, de Porte a középkezdés után azonnal gólt lő, 18–19. Máthét lesáncolják, indulnak a franciák, Porte egyenlít, 19–19, 0–0-nál volt ilyen utoljára. Szita lövését védte Genty, Porte ezúttal szélről, a helyéről ló gólt, átvették a vezetést az ő három góljával, 20–19. Gulyás István időt kér.

Szita elrontja, N'Guessan nem, 21–19, majd Szita javít, 21–20. Descat ezúttal hetesből lő gólt, 22–20. a leindulást Descat elrontja, pontosabban a lábára pattan a labda. Szita ismét, kézzel megy a kapuba a labda, 22–21, leindulás után Sipos egyenlít, 22–22, Szita no-look passzát értékesíti. Tournant első góljával újra vezetnek a franciák, 23–22. Lékai eladja, Remili bevágja, 24–22. Bánhidi négy francia védő között szerez gólt, 24–23. Tournant második lövése valahogy bemegy, ez nem hiányzott, az ellentámadásnál Lékait lemészárolja Mem. Szépen kijátszott akció végén Bóka kanyarodhat fel a szélről, és pattint szépen Genty lábai között a kapuba, 25–24.

Mikler újra véd, de visszakapják a franciák. Bóka lerohanásból félig üres kapura egyenlít, éppen eljutott a szélsőhöz a labda, 25–25. Lagarde kíméletlen, 26–25, első gólját szerezte. Rosta kapufára jó, Descat bepörgeti az ellentámadásból, 27–25. Genty védi Lékai középre tartó talpról elengedett lapos lövését, Lagarde újra gólt lő, 28–25. Bodó egyből felel, kis remény még van, 28–26. Lagarde betör, Székely védi Lagarde ejtését, de hetest kapnak, Descat bepattintja, 29–26. Bodó rossz bejátszását lenyelik a franciák, francia időkérés.

Újra zavarót védekezünk Rodríguezzel elől, bejött, Lékai indítja Bókát, bevágja a szélső, 29–27. Mem hűti le a kedélyeket, 30–27, Bodó fölé lő. Porte lövését védi Mikler. De megint a kékek jönnek, Lagarde fölé vágja. Bodó most passzol, Bókához, ez most gólt jelent, szerencsére, 30–28. Mem alibizik egyet, már passzívnál támadnak a franciák, Mikler újra véd, Remili lövését. Máthé egy gólra hozza fel a válogatottat, 30–29. Rodríguez labdát szerez, az egyenlítésért támadhatunk: tizenöt szabálytalanságot nem fújtak le nekünk, Bánhidi megkapja az utolsó előtti passzt, bevágja, 30–30 – így egyenlítettünk, nézze meg újra!

Francia időkéréssel indul az utolsó perc.

Nem tudnak kapura dobni, időn túli szabaddobással ér véget a rendes játékrész, Mem lövését lelassítja a blokk, Mikler védi.

Nem adott volna senki egy lyukas garast sem az egyenlítésért a második félidő végén, csak a csapat. Hosszabbítás.

A franciák kezdték a hosszabbítást, maradt a zavaró védekezés. Tournant harcolt ki hetest, belülvédekeztünk. Descat csúnyán fölé vágja. A Bombázó óriási góllal kezd, 30–31. Mahé hetesből egyenlít, 31–31. Ancsin lövését blokkolja a kék fal, jól védekezünk, belekapunk egy francia keresztpasszba, Bóka összeszedi. Lékai lövését könnyedén védi Gerard, Lagarde végigszáguld, 32–31. Ancsin Bodó lábára passzol...

Bánhidi harcolt ki hetest a hosszabbítás második félidejének elején: Gerard azonban védi Máthé hetesét. Lagard tör be, Mikler véd, közben két magyar Ancsin és Rodríguez is megsérült, magukhoz térnek. Lékai kezébe beleragad a labda, megszerzik, Descat belövi, 33–31. Lékai újabb hetest harcol ki egy egy-egyezés végén: Balogh hidege odaáll, bevágja, 33–32. Tournant emberrel a nyakán vágja be, 34–32, Lékai ellen belemenést fújnak. Abalo kivégez minket, 35–32. Szita lövése kipattant a kapufáról.

A mezőny legjobbja a MOL-Pick Szeged beállósa, Bánhidi Bence lett.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyiptom férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés