Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. január 27. 12:32

Végre száraz lábbal lehet megközelíteni a Petőfi sugárúti bölcsődét

Hosszú évek óta húzódó probléma oldódik meg hamarosan: elkészül az intézmény egyik bejáratához vezető út aszfaltozása. A beruházás 20 millió forintba kerül.

Hirdetés

A Petőfi sugárúti bölcsődét két bejáraton keresztül lehet megközelíteni. Az egyikkel semmi probléma, azonban a másik egy kátyús, saras, járda nélküli útszakasz, amely esős időben szinte járhatatlan. A bölcsőde dolgozói és a szülők kérésére az önkormányzat 20 millió forintot biztosít a pár száz méteres bejáró aszfaltozására.

Koromné Fenyvesi Rózsa, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a helyzetet bonyolította, hogy az út nem önkormányzati tulajdonban van, hanem a szomszédos lakásszövetkezeté. Ezért a munkálatok megkezdése előtt a városnak szolgalmi jogot kellett szerezni, annak felújítására. Hosszú egyeztetések után ez most megtörtént, és ennek köszönhetően hamarosan végre indulhat a felújítás.

(fotók: Szabó Luca)

A munkálatokhoz szükséges forrást az önkormányzat már tavaly elkülönítette a költségvetésben, így már csak az idő jobbra fordulását várják, hogy elkezdődhessen a munka.

A beruházás során elvégzik az érintett terület csapadékvíz-elvezetését, csatornázását és az útszakasz aszfaltozását. Ezt követően már száraz lábbal lehet megközelíteni a bölcsődét. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde Koromné Fenyvesi Rózsa Petőfi sugárút útfelújítás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés