Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Pulai András közvéleménykutató a Témában: az ellenzéki pártok stílusa és világlátása közelebb áll a fiatal korosztályhoz
Túl a városon 2021. január 27. 11:10 Forrás: Szeged Televízió

Pulai András közvéleménykutató a Témában: az ellenzéki pártok stílusa és világlátása közelebb áll a fiatal korosztályhoz

A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint hiába a 25 éven aluliak személyi jövedelemadó-mentessége, ez önmagában nem növeli majd a Fideszre szavazók számát. Pulai András szerint a 25 évnél idősebbek bérhátrányba kerülnek, ezért itt akár szavazókat is veszíthet a Fidesz.

Hirdetés

Miközben az államháztartási hiány még a 2008-as gazdasági válság idején sem volt ilyen magas, Orbán Viktor január közepén bejelentette: a választás évében személyi-jövedelemadó mentességet kapnak a 25 évnél fiatalabbak. A legtöbb elemző szerint ez színtisztán politikai szavazatszerzésről szól, mert a mérések szerint a fiatalok körében rendkívül népszerűtlen a kormányzópárt.

Pulai András a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában azt mondta: biztos abban, hogy lesznek még a fiatalokat érintő kormányzati intézkedések, de szerinte ezek nem alkalmasak arra, hogy a Fidesz tömegével átcsábítsa magához a 30 éven aluliakat.

A Publicus 37-21, a Závecz Research 29-21, a Medián 41-22 arányban mérte a 2022-es választásokon közösen induló ellenzék és a Fidesz támogatottságát a fiatalok körében.

Pulai András szerint politikai–szocializációs és kulturális jelenség is az, hogy a fiatalok többsége inkább az ellenzéket támogatja. Sokak közülük úgy nőttek föl, hogy a Fidesz-KDNP kormányoz, más nem tudott bizonyítani, nem tudta megmutatni, mit tudna tenni ezért a korosztályért.

„Ráadásul nagyjából az összes ellenzéki párt aktív politikusa kimondottan fiatal, harmincas, negyvenes éveikben vannak” – tette hozzá a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz a legidősebb párt, az elnökségének átlagéletkora a legmagasabb.

Pulai András szerint úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok stílusa, ideológiája, világlátása közelebb áll a fiatal korosztályhoz.

A közvéleménykutató azt is egyértelműen kijelentette, hogy a Fidesz szavazótábora idősebb a többi pártnál.

Pulai Andrást a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Publicus Intézet Pulai András szavazás választás Balogh Judit Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés