Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Modellváltás előtt az SZTE: Szabó Gábor prorektor most nem nyilatkozik, de majd fog
Szegeden 2021. január 25. 14:07

Modellváltás előtt az SZTE: Szabó Gábor prorektor most nem nyilatkozik, de majd fog

– Most nem nyilatkozom, de ha meglesz a döntés, akkor igen – mondta megkeresésünkre Szabó Gábor prorektor, professzor, az egyetemi modellváltás kapcsán létrejött munkacsoport vezetője. Megindokolta, miért.

Hirdetés

Rovó László rektor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) legutóbbi, január 18-i szenátusi ülésén kérte fel arra Szabó Gábor prorektort, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet ügyvezetőjét, hogy vezesse azt a munkacsoportot, amelynek az a feladata, hogy összegyűjtse az alapítványi működésre való átállással összefüggő előnyöket és hátrányokat.

Hírportálunk ebben a minőségében szerette volna megszólaltatni Szabó Gábor professzort, aki elmondta, egyelőre nem kíván az ügyben megszólalni, de amint meglesz az egyetemi modellváltásról szóló döntés, akkor készséggel áll a nyilvánosság elé. A prorektor ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy Rovó Lászlótól szabad kezet kapott a nyilatkozatok ügyében.

– Szabad belátásom szerint nyilatkozhatok – tette hozzá, amit azzal egészített ki, hogy most szabad belátásából döntött úgy, hogy nem nyilatkozik.

Úgy fogalmazott, hogy az SZTE modellváltásáról szóló döntés az egyetemi polgárokra tartozó döntés. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy az egyetem oktatóira és hallgatóira.

A SZTE szenátusi tanácsa január 29-én, pénteken tartja soron következő ülését, amelyen várhatóan szavaznak, és így döntés születik modellváltásról vagy annak elutasításáról.

Idekapcsolódó hír, hogy a szerdán Összegyetemi plénumot szervez a Facebookon a Veritas Virtus Libertas és a Free SZTE-csoport. Ezzel párhuzamosan az egyetem hallgatói önkormányzata összképviselői szavazást rendez a tervbe vett modellváltás kérdéséről.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alapítványi egyetem ELI felsőoktatás rektor Rovó László Szabó Gábor Szegedi Tudományegyetem SZTE VVL - Veritas Virtus Libertas
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés