Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Hálásak a Csillag börtön rabjai: levélben köszönték meg, hogy a járvány idején a szokottnál is jobban vigyáznak rájuk
Túl a városon 2021. január 25. 12:18

Hálásak a Csillag börtön rabjai: levélben köszönték meg, hogy a járvány idején a szokottnál is jobban vigyáznak rájuk

Szokatlan, hogy a börtönben őrzött fogvatartottak levelet írjanak az őket őrző börtönparancsnokoknak. Szegeden, a Csillag börtönben raboskodó elítéltek most egy kézzel írott levélben köszönték meg, hogy a koronavírus-járvány idején az ott dolgozók a szokottnál is jobban vigyáznak rájuk.

Hirdetés

Meglepő levelet írtak a szegedi fogvatartottak a börtönparancsnokoknak, a különös levél nemrégiben érkezett meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Osztályára.

A Büntetés-végrehajtás oldalán közzé tett, kézzel írott levél elején külön köszönetet mondanak az országos parancsnoknak és a szegedi intézet parancsnokának.

„Ezen levéllel szeretnénk megköszönni az alábbi személyek lelkiismeretes és állhatatos munkáját, akik magukat nem kímélve erőn felül teljesítettek és teljesítenek ezekben a veszélyes időkben a járvány alatt. Úgy az országos parancsnok úrnak, mint az intézet parancsnok úrnak, akik megszervezték a védőeszközök és fertőtlenítő szerek beszerzését és kiosztását” – írják.

A továbbiakban köszönetet nyilvánítottak az osztályvezetőnek és reintegrációs tiszteknek, akik a leírtak szerint rendszeresen tájékoztatják a rabokat a leghatékonyabb védekezés módjairól, a védőeszközök helyes használatáról, rendszeres fertőtlenítésről való gondoskodásról és a lehetséges fertőzött egyének megfelelő elkülönítéséről, úgy, hogy a kapcsolattartás és egyéb jogok így sem sérültek.

Kifejezték hálájukat a körletellátó felügyelőknek is, akik kitették magukat a veszélynek azáltal, hogy olyan sok személlyel érintkeznek.

„Még külön szeretnénk megköszönni, hogy a vírushelyzet alatt kialakították az elektronikus kapcsolattartást vagy az egészségünk és esetlegesen felmerülő feszültségünk levezetésének érdekében a kondicionáló terem díjmentes használatát és a plusz fürdési lehetőséget. Nem utolsó sorban a BV. egészségügyi dolgozóinak lelkiismeretes és hatékony munkájáért is hálásak vagyunk” – fejeződik be a levél.

Nyitóképünk tanúsága szerint a járvány kitörése óta rendszeresen fertőtlenítik a börtönöket is (fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: büntetés-végrehajtás Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága járvány köszönet levél Szegedi Fegyház és Börtön
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés