Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Lékai-show-val jutottunk a legjobb nyolc közé: Lengyelország–Magyarország 26–30 (10–16)
Ziccer 2021. január 23. 19:26

Lékai-show-val jutottunk a legjobb nyolc közé: Lengyelország–Magyarország 26–30 (10–16)

Meggyőző teljesítménnyel vagyunk ott a legjobb nyolc között!

Hirdetés

Lengyelország–Magyarország 26–30 (10–16)
Férfi kézilabda világbajnokság, Egyiptom, 1. főcsoport, 2. játéknap. Új Főváros, Új Főváros sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Matija Gubica, Boris Milošević (horvátok).
Magyarország: Mikler, Székely – Sipos, Bóka 2, Nagy, Rosta 4, Sunajko, Máthé 6(3), Rodríguez 3, Bánhidi 3, Szita 2, Ancsin, Bodó 2, Hornyák, Lékai 8, Hanusz. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Lengyelország: Kornecki, Morawski – Olejniczak 4, Krajewski 4(1), Walczak 1, Sićko 5, Majdziński, Czuwara, Pilitowski 1, Moryto 3, Daszek, M. Gębala 3, T. Gębala 4, Przybylski 1, Dawydzik, Chrapkowski. Szövetségi kapitány: Patryk Rombel.
Hétméteresek: 2/1, illetve 3/3.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Ezzel a bírópárossal egy góllal vertük a selejtezőcsoportunkban Németországot a harmadik játéknapon. Most a főcsoportban úgy álltunk, hogy ha nem kapunk ki, akkor 99,99 százalék, hogy továbbjutottunk a legjobb nyolc közé:

  • győzelem eseten ez száz százalék,
  • döntetlennél borzalmas gólkülönbségű vereséget kellene elszenvednünk a spanyoloktól hétfőn, a lengyeleknek meg a németeket kellene aznap rommá verni – egyikre sincs elvileg túl sok esély, az utóbbira pláne nincs.

Ezúttal Balogh Zsoltot, Borbély Ádámot, Győri Mátyást és Topic Petart nem nevezte be Gulyás István.

Fehérben és védekezésben kezdtünk.

T. Gębala 25 másodperc után rommá lőtte Mikler kapuját, Szita akart válaszolni, de nem sikerült. A második lengyel támadásnál hetest harcoltak ki maguknak, és két percet Bánhidinek, de Moryto lőlapja a vonalról tönkrement: eddig minden hetesét bedobta, Mikler egyből védte az első lengyel büntetőt. Szita másodjára szép góllal egyenlített, 1–1. Majd labdát szereztünk, Lékai indul, majd Rosta is lemásolja, 1–3 – emberhátrányban léptünk el két gólra. A lengyeleknél újra T. Gębala lő gólt, ezúttal a bal alsóba, 2–3. Lékai újra leindításból szerez gólt, 2–4.

Lengyel gól, ez most azt jelenti, T. Gębala felmegy, és újra nagy gólt lő, de Máthé is hasonló nagy góllal válaszol, 3–5. Megint Gębala, de már Maciej, beállóból szépít, 4–5, majd Krajewski egyenlít, 5–5. Majdnem elrontjuk, de visszaszerezzük, lerohanunk, megint Lékai, 5–6, Szita labdaszerzése után. Megint Lékai, de most betörésből, 5–7, nagyon megy a magyar 66-os. Bánhidi is elkezdte érdemben a meccset, előbb a jobb kapufa tövére lőtte a labdát, miközben ölték, majd a következő hasonló befordulást már a bal felsőbe dobta be, 6–8. Egy sáncolt lövést védett Mikler, a támadás ezúttal Rodrígeuzre jött ki, aki szépen húzta vissza a rövid sarokra, 6–9.

Öt perc után lőtt újra gólt Lengyelország, Przybylski hozta közelebb a hazáját hozzánk, 7–9. Lékai no look pass-szát Bánhidi Morawski kapusba lőtte, tényleg nagy zsuga volt, ki is kellett pihenni, jött egy lengyel időkérés. A huszadik percben kerültünk először emberelőnybe, a Bombázó egyből kihasználta, 7–10. Újra Lékai, egy az egyben csinálta meg egy indulócsel utáni közbelövéssel, 7–11. Újra leindítjuk a lengyeleket, Lékai ezúttal gólpasszt ad, Rostának, aki remekül veri be a ziccert, 7–12. Szegedi volt a következő gól is, mindenféle szempontból, Bodó közepesen gyönge passzát összeszedte Rosta, és bedőlt a hatosra, a lengyelek nyolc perc után újra gólt lőnek, Sićko is beszállt, 8–13.Lékai újra, óriásit játszik az első félidőben hatból hat lövésnél tart, 8–14. Megint Lékai, leindulásból, 8–15, megint lengyel időkérés: „Mit csináltok?!”, kérdezte a lengyel szövetségi kapitány Patryk Rombel. Joggal.

Hét a hat elleni játékkal jöttek vissza a lengyelek, jött is a gyors gólváltás, 10–16. Az első félidőt egy magyar időkérés után fejeztük be, Ancsin lövését védte Morawski.

Lékai Máté vezetésével, gyors leindításokkal, Rosta nem várt csillogásával kellően messze tartjuk a lengyeleket. A félidő végi hét a hat elleni játék egy kicsit megzavarta a válogatottat, de szerencsére kicsit későn vették elő ezt a támadási lehetőséget Sićkóék.

Szélsőgóllal kezdtünk, Bókának húztuk le a labdát szépen, 10–17. A lengyelek hét a hattal folytatták. Szita megint gólt lőtt a félidő elején, előtte Walczak szerzett gólt beállóból, 11–18. Bánhidi védekezett prímán, Lékai üres kapus gólt szerzett, 11–19. Jól kezdtük a második félidőt. Lékai ezúttal hetest és két percet is kiharcolt, az első magyar büntetőt Máthé szépen pattintotta be a kapu közepébe, 12–20. Bánhidi Bencét is kiállítják, már másodjára... Kicsit szigorúak voltak most a horvát bírók. Sićko tempózta ki Miklert, majd Bóka jött, szépen kanyarodott fel megint, 13–21. Meglőtte végre a második gólját Bánhidi is két rossz kísérlet után Szita gólpasszát váltotta gólra, 15–22, a lengyel gólokat Olejniczak szerezte. Bánhidi ezúttal hetest harcolt ki egy zárás leválás után, Máthé ezt is szépen dobta be, 15–23. A 43. percben lőtte első gólját Moryto, a vb lengyel szupersztárja, válaszul Máthé ágyúzta át a lengyel védelmet, 16–24.

18–24-nél 5–1-es védekezésre állt át a lengyel csapat. Nem indult jól, de Rodríguez szépen lőtt szélről 19–25, Lékai a saját hatosáról lőtt kapura, a bal kapufára pattant az egész pályás kísérlet, beszállt a gólgyártásba a Bombázó is, kellett már egy Bodó-átlövés, 20–26. Bánhidi ismét hetest harcolt ki, azt Máthé újra bepattintotta, 21–27. Páros kiállításban jött a hatodik Máthé-gól, 21–28.

Az utolsó öt percre feladták a hét a hat elleni játékot a lengyelek: két gyors góllal közelebb jötte, 23–28, de igazából nem izgultunk, Rodríguez gólja után pláne nem, 24–29. Az utolsó gól Bánhidi Bencéé volt, 26–30.

Sokkal könnyebb volt, mint gondoltuk. Hétfőn akár pihenhetünk is a spanyolok ellen. Ott vagyunk a legjobb nyolc között.

A meccs legjobbja Lékai Máté volt – nem véletlenül.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés