Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. január 23. 12:26 Forrás: 24.hu

Egy jókor indított telefonhívás: kétszer is ennyin múlott Haska Béla élete

A CPg énekese kezd visszatérni az életbe. Pedig kétszer is nagyon közel járt ahhoz, hogy véget vessen neki. De mind a kétszer jókor hívták telefonon, és mind a kétszer felvette.

Hirdetés

„Korábban már kétszer is azt gondoltam, lépek. Mármint az egészből. Először Németországban, mikor ott feküdtem a kórházi ágyon, turbánnal a fejemen, nem sokkal azután, hogy megtudtam, hogy a házasságomnak nagyjából annyi. Na, gondoltam, ott az ablak, csak egy ugrás a sugár. Erre megcsörrent a telefonom, hát a lányom volt: kérdezte, hogy apa, mikor jössz haza. Később, amikor tartottam Magyarország felé, megint rám jött egy olyan érzés, hogy ki kéne szállni. Volt egy Fiat Bravám. Passau előtt bementem valami városba tankolni, eltévedtem. Teljesen becsúsztam magam alá. Fasznak csináljam tovább, gondoltam, ott volt a korlát előttem, jó vastag, nekihajtok padlógázzal, nézzük, mit bír a Brava. Kicsatoltam az övet, rátettem a lábam a gázra, erre megint megszólal a telefon. A fiam keresztanyja hívott fel, hogy mikor érek haza. Jókor hívsz, mondom, most akartam a korlátnak hajtani. Azt mondja, hülye vagy. Eljöttem haza, azóta csak tengődtem. Most meg úgy néz ki, szépen kiegyenesedik minden, remélem a gyerekeim is megismerik a páromat, és ha megint lesz zenekar is, az hab a tortán.”

Haska Béla erről is sztorizott a 24.hu-nak, meg rengeteg másról is. A CPg énekese két telet is hajléktalanként élt túl Szegeden, míg össze nem fogtak érte zenésztársai.

Azóta – bár egy punkénekes kapcsán fura ezt leírni – tündérmesei fordulatokat vett az élete: albérletbe költözött, barátnője lett. Facebook-oldal indult azért, hogy segítsenek neki, a Rózsaszín Pitbull legutóbbi cd-jének a bevétele is teljes egészében az övé – Béla mindent visz.

„Négy gyerekem van, három nagyfiam meg egy nagylányom. Egy anyától, mielőtt megkérdezed, mert mindenki ezt kérdezi a mai világban; 1987 nyarán házasodtunk, 2015-ben szedtek szét minket. A külföldi munka megtette a hatását, a távkapcsolat nem működik. Mindegyik gyereknek szépen rendben van az élete, dolgoznak. Három unokám van.”

„Megéreztük, hogy jó, amit csinálunk: nem tetszik ennek a baromarcú hatalomnak, de a hozzánk hasonló fiataloknak tetszik. Minden izgalmas volt, ami tilos. Nem volt ebben hősiesség, nem akartunk mártírok lenni vagy ilyesmi. Ott álltunk a hatalom meg a korosztályunk fiataljai között” – emlékezett vissza Haska, aki Erdős Péterre is kitért a beszélgetésben.

Nyitóképünket a Segítsünk Bélának Facebook-oldalról vettük át.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: CPg Haska Béla
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés