Hirdetés
Hirdetés
Színes 2021. január 23. 12:05 Forrás: Szegedi Tükör

Ingyen lónak ne nézd a rúgását! – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele


Hirdetés
Hirdetés

– Hogy van, Sajókám? Milyen szerencse, hogy ennyi ideje nem láttam! Csak nem volt beteg?

– Á, dehogy, csak a karantén tartott fogva, meg hogy a párom rám zárta az ajtót, s elvitte a kulcsot. A telefonom is lemerült, sehol sem találtam a töltőt.

– Miért kellett otthon raboskodnia? Rossz fát tett a tűzre?

– Ne hülyéskedjen, nálunk villanyfűtés van. Attól félt a nejem, hogy úgy járok, mint az a szerencsétlen közmunkás, aki tíz napra a Maldív-szigetekre utazott repülővel.

– Biztos, hogy jól van? Szedi a gyógyszereit? Honnan veszi ezt a hülyeséget?

– Hát, az a szerencsétlen, nehogy megfagyjon, elbújt a Mészáros magánrepülőjének hátsó csomagtartójában, s mikor a nagy zajra felébredt, mozdulni sem mert. Csak a 9 órás út végén bújt elő, amikor is a reptéri rendőröknek csak azt tudta hajtogatni: Mészáros, Hungary! Így ahelyett, hogy lecsukták volna, szállodai szobát kapott, a költségeket a többiek húszmilliós szállodaszámlájához csapták. Így jó melegben ehetett-ihatott, s nem is nagyon akart visszabújni a csomagtérbe.

– És hogy áll a járvánnyal? Jelentkezett már az oltásra?

– Oh, én udvarias ember voltam világéletemben, megvárom, míg a főnök és a 133 bátor ember túlesik rajta. Nem a szúrástól félek, igaz, az orosz vakcinához vastagabb tűt használnak, de minket gyermekkorunk óta ehhez szoktattak, nem igaz? Különben is, ingyen lónak ne nézd a rúgását!

– Meséljen, maga mit vár ettől az évtől?

– Én roppant optimista vagyok. A főnök megmondta, hogy hazánk jobban teljesít. Igaz, már 300 kormány-főtisztviselő kénytelen milliós fizetésből nyomorogni, de mi is kapunk három százalék nyugdíjemelést.

– Azt hallotta, hogy micsoda karácsonyi pénzeső hullott idehaza? Lehetett kapni stadionra, filmekre, egyes hű városoknál működési költségekre is milliárdszám. És azt hallotta, hogy a második hullámban milyen sikereket értünk el? Tavasszal szinte alig volt megbetegedés, októbertől alig egy tucat ország előz csak meg minket a szomorú világrangsorban. Egyike lettünk annak a bő egytucatnyi országnak, amelyben egymillió főre vetítve eléri az ezret a koronavírus miatt elhunytak száma.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

– Ne hadováljon itt nekem, amikor már új kórházi főparancsnokságot is létrehozták! Minden orvos mellett áll egy katona, legyőzzük ezt a Brüsszelből irányított vírust. Kifizették a kórházak eddigi adósságait, van új orvosi életpálya, tehát minden oké. Még a színművészetisek is kaptak egy tüzértábornokot, esténként géppisztolyos katonák őriznek minket.

– Na, persze, a vírus nem jobb- vagy baloldali. Ha tábornokok ülnek a kórházak élén, akkor is támad. Jöttek az ünnepek: lazítás és oltások, vagy harmadik hullám. Láttam az első oltásokat, tűrték szépen, aztán jött a reklám, hogy már 600 ezren regisztráltak. Közben kiderült, hogy ennyi vakcina talán márciusra lesz.

– Ne legyen mindig a negatív! Azt hallotta, hogy elkészült az alagút az országhatár és Kelenföld metróállomás között? Bakondi és Pintér köszöntötte az első migránst, aki föld alatt kényelmesen sétálva jutott magyar földre. Ezzel a belgrádi vasútépítést ki lehetett törölni a pénznyelők közül. Sőt, a fölösleges maszkgyártó gépsorokat átállítják Triumph melltartók gyártására, így az elítéltek idén sem maradnak munka nélkül.

– Hová rohan? Már beszélgetni sem lehet magával? Nem ér rá, úgysincs munkája?

– Megyek sorban állni meleg ebédért, szerencsére nekem van tajszámom. Jani nem fizette be a járulékot, ő már csak tönkremehet. Ha a rendőrök nem zavarnak el, és bőven mérik a ciberelevest, neki adom a fele adagomat. Én senkit nem hagyok az út szélén.

Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör Zsadányi Nagy Csaba

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés