Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. január 22. 19:40

Nehéz meccs vár a vízilabdás fiúkra a Ferencváros ellen

A címvédő Ferencváros látogat Szegedre szombaton, a bajnokság soron következő játéknapján. Nem a házigazda együttes a favorit, még akkor sem, ha a zöld-fehéreknél öt játékos is hiányozni fog, mivel pozitív lett a legutóbbi koronavírus tesztjük.

Hirdetés

Nehéz meccsekkel indul az év a szegedi vízilabdásoknak, hisz először az erős játékerőt képviselő OSC ellen szálltak vízbe, a hétvégén pedig a címvédő Ferencváros érkezik. Az előző mérkőzésen már voltak biztató jelek még akkor is, ha végül 8 gólos vereséget szenvedett az SZVE.

Szabó Zoltán vezetőedző kiemelte, tudták, hogy nem esélyesként szálltak vízbe, de bizonyos taktikai elemek jól valósítottak meg a játékosok és mindenképpen „vállalható eredmény született.”

A Ferencváros elleni összecsapás kapcsán a vezetőedző elmondta, szeretnének tovább vinni azokat a játékelemeket, amelyek sikeresek voltak. Azonban hangsúlyozta nekik a bajnokságban azok a csapatok elleni mérkőzések a fontosak, amelyeken reális esély van nyerni. Természetesen a hétvégi összecsapás favoritjai a zöld-fehérek, hisz nagyszerű válogatott, valamint Európa-bajnok játékosaik vannak és a kiesetteket is könnyen pótolni tudják. „De szeretnénk többet látni abból, amit a csapatnak tudni kell majd a későbbiekben.” - tette hozzá.

Szabó azt is elmondta bíznak abban, hogy a nyerhető meccseket hozni tudják és így biztosítsák a bennmaradást az első osztályban.

Véleményét osztja a csapat legrutinosabb játékosa Kiss Csaba is, aki szerint a Fradi Európa egyik legjobb csapata, de arra fognak törekedni, megnehezítsék dolgukat.

A 42 évesen is kirobbanó formában lévő csapatkapitánynak nem csak a játék, hanem a fiatalok motiválása is a feladata. „Úgy érzem, hiába van generációs különbség közöttünk a társaimmal, tudok rájuk hatni. Ez egy másfajta generáció, őket nem lökni kell előre, hanem húzni magával az embernek. Próbálom átadni azokat a tapasztalatimat, amit az elmúlt évtizedekben magamba szippantottam.” - mondta.

A találkozó szombaton, 16 órakor kezdődik Városi Sportuszodában, zárt kapuk mögött.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ferencváros országos bajnokság Szegedi Vízilabda Egylet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés