Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. január 22. 13:21

Kézműves vásár február közepétől kéthetente a Szent István téren

A Szegedi Városkép és Piac Kft. szervezi, a víztoronyba is fel lehet majd menni!

Hirdetés

– A vásár megszervezésével kettős célunk van, egyrészt szeretnénk a nehéz helyzetben lévő kereskedőket összehozni a vásárlókkal, másrészt hogy a törvényi előírásokat betartva valamiféle kikapcsolódást tudjunk biztosítani a szegedieknek a város egyik égkövének számító Szent István téren. A jelenleg érvényben lévő korlátozások maximális betartásával jelenleg csak vásár rendezésére van lehetőségünk – mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

Első alkalommal február 13-án és 14-én 9 órától 18 óráig várják a kilátogatókat a Szent István térre. A zárt térben működő, zsúfolt bevásárlóközpontokkal ellentétben itt a szabad levegőn sétálva egyedi kézműves ajándéktárgyak közül válogathatnak az érdeklődők. Vásárolhatnak házi készítésű sajtokat, bio kozmetikai termékeket, egyedi kerámiákat, de bőrdíszműves, illetve szűcs termékeket és egyedi ékszereket is kínálnak majd a kereskedők. De édességeket, lángost, kürtöskalácsot, vagy gyümölcsbort is hazavihetnek a kilátogatók.

– Együttműködünk a Szegedi Vízmű Zrt.-vel, így idén először megnyitja kapuit a víztorony, amelyet 10 és 16 óra között, 300 forintos kedvezményes áron látogathatnak az érdeklődők. Amennyiben a tapasztalataink, valamint a kereskedők és a kilátogatók visszajelzései pozitívak lesznek, február végén tervezzük a következő Szent István téri vásárt, majd márciusban és áprilisban is két-két hétvégén várjuk a szegedieket – mondta ismét Rácz Attila.

 

A vásárokról bővebb információt folyamatosan a Szegedi Városkép és Piac Facebook-oldalán találnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia Szegedi Városkép és Piac Kft. Szegedi Vízmű Szent István tér világjárvány víztorony kézművesvásár
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés