Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. január 21. 20:38

Férfi kézilabda-vb: hattal vertük a brazilokat

Továbbra is vezetjük középdöntős csoportunkat az egyiptomi világbajnokságon, miután az első forduló csütörtöki játéknapján 29-23-ra legyőztük Brazíliát.

Hirdetés

Férfi kézilabda-világbajnokság, Egyiptom
Középdöntő, 1. forduló, I. csoport:
Magyarország–Brazília 29–23 (16–11)
Új főváros, zárt kapuk mögött. Vezette: Brunner, Salah (svájciak)
Magyarország: MIKLER – Hornyák P. 3, MÁTHÉ 4 (1), LÉKAI 3, BÁNHIDI 5, Szita 2, Sunajko S. 4. Csere: Székely (kapus), SIPOS 1, Ifj. Rosta M. 2, Ancsin G. 1, BODÓ 4, Nagy Bence, Hanusz. Szövetségi kapitány: Gulyás István
Brazília: Da Rosa R. – Chiuffa 4 (2), Toledo, Ponciano 2, Moraes 3, LANGARO 8, Torriano. Csere: Almeida (kapus) H. Teixeira, C. Andrade, G. Rodrígues 3, Patrianova, V. Teixeira, J. Silva 1, Hackbarth 2. Szövetségi kapitány: Leonardo Bortolini
Lövések/gólok: 47/29, illetve 45/23
Hétméteresek: 1/1, illetve 3/2
Kiállítások: 8, illetve 6 perc

A mieink meccskeretéből ezúttal Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Győri Mátyás és Topic Petar maradt ki taktikai okok miatt. A brazilok legjelentősebb hiányzója ezen a tornán Thiagus Petrus, a Szeged korábbi, a Barcelona jelenlegi védekezőspecialistája, illetve Marcus Oliveira szövetségi kapitány. Mindketten koronavírus-fertőzés miatt hagyják ki a világbajnokságot.

Az első negyedórában mindkét oldalon voltak szép megoldások, nagy gólok, de ki nem kényszerített hibák, pontatlan lövések is. A 14. percben a brazilok súlyosnak tűnő térdsérülés miatt elveszítették José Toledót, a jobbátlövőt egy vétlen szituáció után hordágyon vitték le a pályáról. Mikler Roland védéseire alapozva egy 5–1-es sorozattal sikerült ellépnünk 11–8-ra, de a brazilok gyorsan visszazárkóztak, ráadásul a 24. percben Ancsin Gábort már másodszor állították ki.

A hajrában Mikler további bravúrokat mutatott be, a védekezés egyre jobban működött előtte, a második negyedórában csupán három gólt kaptunk, így egy 4–0-s sorozattal zártuk az első félidőt, és a szünetben 16–11-re vezettünk.

(fotók: IHF)

A második félidő elején már hét gól is volt a különbség, de a folytatásban felzárkóztak a nagyot küzdő brazilok, játékunk támadásban és védekezésben is pontatlanná vált. A hullámvölgyet egy 5–1-es szériával használta ki az ellenfél, Gulyás István szövetségi kapitány időkérése után azonban egy négyes gólsorozattal ismét elhúztunk (25–18).

A hajrában is inkább a védekezésünk, mint a támadójátékunk működött hatékonyan, ennek ellenére sikerült növelni a különbséget, és végül magabiztosan, hat góllal győzni.

Mikler Roland 39 lövésből 16-ot védett, Székely Márton pedig egy hétméterest hárított. A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Haniel Langaro volt nyolc góllal. A Telekom Veszprém beállója, Rogerio Moraes mindhárom lövéséból gól lett.

Ez volt a hatodik meccsünk a brazilokkal, eddig minden alkalommal mi győztünk.

„A játék minden elemében tudtunk egy kicsit fejlődni”

– mondta az M4 Sporton Gulyás István szövetségi kapitány.

„A védekezés ma egy kicsit nehezebben állt össze, mert nem volt időnk sokat gyakorolni a költözés miatt. A huszadik perctől megérezték a fiúk a belső posztokon, hogy mi a teendő, kikre kell figyelni. Érezhető volt, hogy a brazilokból sokkal többet kivettek a küzdelmes csoportmérkőzéseik, éreztük, hogy egyre jobban fáradnak, kevesebb emberük van, így biztos győzelmet tudtunk aratni.”

Németország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vittük magunkkal a középdöntőbe, ahol szombaton 18 órától Lengyelországgal, hétfőn 18 órától pedig az Európa-bajnok Spanyolországgal játszunk. A hatcsapatos csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brazília férfi kézilabda férfi kézilabda-válogatott kézilabda világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés