Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. január 21. 17:48

Tovább szeretné bővíteni külföldi kapcsolatait a Naturtex

Harmincnyolc magyar vállalat, köztük a szegedi Naturtex Kft. vehette át szerdán a külpiacra jutási támogatásról szóló oklevelet a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárától, Magyar Leventétől.

Hirdetés

A Naturtex Kft. már 30 éve van jelen a lakástextil piacon. Természetesen nem csak belföldre, hanem külföldi piacokra is szállítanak. A támogatásnak egyik feltétele éppen az volt, hogy az adott cég megfelelően felkészült legyen az exportra. Ennek a Naturtex megfelel, hisz termékeik 25 százalékát belföldön, míg 75 százalékát külföldön értékesítik.

Gellért Balázs tulajdonos, külkereskedelmi igazgató elmondta,

jelenleg is 48 országba jutnak el árucikkeik.

Különböző típusú termékeket, főleg tollal töltött paplanokat, párnák értékesítenek külföldön, de a paletta bővítését tervezik.

Az elnyert támogatásnak köszönhetően a cég szakmai vásárokon, online fórumokon és személyes tárgyalásokon mutathatja be termékeit és ezzel reményeik szerint tovább tudják bővíteni exportjukat.

A koronavírus járvány a cég életében is okozott fennakadásokat, március közepétől számos partnerük mondta le megrendelését. Azonban májusban újra visszatértek a vevők és utána újra teljes kapacitással tudtak dolgozni.

Gellért Balázs azt is elmondta, a cég jelenleg egy nagyszabású, 3 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg a Kereskedő közbe. Ennek célja a gyártás hatékonyabbá tétele és a kapacitás növelése.

A tervek szerint a beruházás nyárra elkészül, és a tervek szerint 40 százalékkal növekszik majd gyártókapacitásuk hatékonysága.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás Naturtex

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés