Hirdetés
Hirdetés
Művház 2021. január 21. 16:51

Hivatalos: idén is elmarad a Glastonbury

Még csak január van, de már itt egy rossz hír az idei fesztiválszezonra.

Hirdetés

Idén is elmarad a Glastonbury zenei fesztivál a koronavírus-járvány miatt – közölték csütörtökön a szervezők.

A világ egyik legrangosabb zenei rendezvényét, amit a délnyugat-angliai Glastonbury kisváros közelében rendeznek, tavaly is törölni kellett a járvány miatt, pedig az lett volna az 50. jubileumi fesztivál, és a 200 ezer rajongó olyan hírességeket ünnepelhetett volna, mint Sir Paul McCartney és Taylor Swift.

A szervezők tavaly még abban a reményben döntöttek a rendezvény törléséről, hogy idén hasonló sztárparádéval pótolni lehet az elmaradt fesztivált.

A fesztivál honlapján azonban csütörtökön közölték: nagy sajnálatukra azt kell bejelenteniük, hogy a Glastonbury Fesztivál idén is elmarad. "Annak ellenére, hogy eget és földet megmozgattunk, világossá vált, hogy idén egyszerűen nem tudjuk megtartani a fesztivált" – írják.

A szervezők ugyanakkor közölték azt is, hogy aki az 50 fontos előleg befizetésével már lefoglalta az idei rendezvényre szóló jegyét és nem kéri vissza a pénzt, garantáltan belépőjegyhez jut a 2022-es Glastonbury Fesztiválra.

Hozzátették: nagyon bíznak abban, hogy jövőre valami különleges csemegével szolgálhatnak a rendezvény mellett hűségesen kitartó rajongóknak.

Az idei rendezvény részleteit a szervezők a csütörtökön bejelentett lemondásig nem tették közzé, de Sir Paul McCartney, a Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője már a múlt hónapban közölte, hogy idei naptárában nem szerepel a Glastonbury.

A BBC rádiónak karácsony előtt nyilatkozva Sir Paul, aki az idén tölti be 79. életévét, azt mondta: ha valahol százezrek zsúfolódnak össze zászlókat lobogtatva, de maszk nélkül, az szuperfertőzési góccá válik.

McCartney már a decemberi BBC-interjúban azt valószínűsítette, hogy a 2021-es Glastonbury Fesztivál is elmarad, jóllehet a szervezők még az év elején is jelezték, hogy bíznak a rendezvény megtartásában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Anglia betegség covid-19 Egyesült Királyság elmarad fertőzés fesztivál járvány koronavírus pandémia Paul McCartney világjárvány vírus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés