Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 21. 14:49

Tiltakozásra buzdít az Oktatói Hálózat: Állítsuk meg az egyetemek alapítványosítását!

A Facebook-oldalukon közzétett felhívásban azt írják, „»modellváltásnak« nevezett folyamat zsarolás, kényszerítés, ígérgetés, megtévesztés, hazudozás, titkolózás közepette zajlik.” Várnak valamennyi egyetemi polgárt, az egész országból, azt kérik, csatlakozzanak a tiltakozáshoz.

Hirdetés

„Az SZFE hallgatói és oktatói példát mutattak arra, hogy a kormányzati akarattal szembe lehet szállni. Felszólítunk minden egyetemi polgárt, választott képviselőiket, a leendő hallgatókat és szüleiket, minden, a magyar kultúrát féltő állampolgárt, hogy tiltakozzon, segítsen megállítani a reform álarcában tetszelgő rombolást” – olvasható az Oktatói Hálózat (OHA) Facebook-oldalán megjelent felhívásban.

Az OHA azt is hangsúlyozza, „az egyetemi oktatókat olyan ígéretekkel veszik rá az átalakítás támogatására, amelyek hamisan vannak összekötve az alapítványosítással. Nincs szükség átalakításra sem a béremeléshez, sem a finanszírozás rendbetételéhez, sem a bürokrácia csökkentéséhez, csak politikai akaratra.”

A felhíváshoz egy e-mail elküldésével lehet csatlakozni:

nemazalapitvanyositasra@gmail.com

Azt írják, „a folyamatot meg kell állítani és vissza kell fordítani”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének SZTE szervezete alapítványi egyetem Szegedi Tudományegyetem SZTE felsőoktatás OHA Oktatói Hálózat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés