Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 21. 14:08 Forrás: Szeged Televízió

Gálosi Gyula: A bértámogatás nem elegendő a vendéglátóhelyek talpon maradásához

Nehéz helyzetben vannak a vendéglátósok és a szállodások, a több hónapja tartó zárás miatt sokan attól tartanak, végleg be kell zárniuk. A szolgáltatóipar problémáiról és a támogatási rendszer hiányosságairól beszélt Gálosi Gyula étteremtulajdonos a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség egy levélben az írta az érintetteknek, májusig zárva kell tartaniuk – ezt a kormány azóta cáfolta. A levél nagy figyelmet kapott, ugyanis a vendéglátósok egybehangzóan állítják, nem bírnak ki még egy olyan évet mint a tavalyi, hamarosan ki kell nyitniuk, ha talpon akarnak maradni. A kiszállításokkal csak a cégek egy része tudja pótolni a kieső bevételeit, többen azonban elbocsátásokra kényszerültek.

Gálosi Gyula, több szegedi étterem és szórakozóhely tulajdonosa arra hívta fel a figyelmet, hogy a lezárások egy teljes szektort hoztak nagyon nehéz helyzetbe és nem csak a vendéglátósok, de a beszállítóik és a szolgáltatóiparra épülő más szakmák is bajba kerültek. Sokan pedig úgy érzik, a kormány bértámogatási programja nem nyújt elegendő segítséget az állások megmentéséhez.

– Nehézkes adminisztráció mellett a járulékfizetési kötelezettség is megmaradt. Ez egy bonyolultabb, kicsit szövevényes támogatási rendszer ami segít ugyan, de nem olyan mértékű, hogy talpon tudna maradni egy olyan vállalkozás, ahol nagyobb létszámú foglalkoztatott dolgozik. – mondta el a Hági és a Hungi tulajdonosa a műsorban.

Gálosi Gyula vendéglátóst Balogh Judit hírigazgató kérdezte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit bezárás Gálosi Gyula járványkezelés koronavírus munkahelyvédelmi bértámogatás Téma vendéglátás Szeged Televízió

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés