Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Ma kezdődik az Educatio, a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, amin virtuálisan a szegedi egyetem is részt vesz
Művház 2021. január 21. 11:26

Ma kezdődik az Educatio, a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, amin virtuálisan a szegedi egyetem is részt vesz

Mától szombat estig rendezik meg a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást – a koronavírus miatt idén online. Az érdeklődők virtuális sétát tehetnek a standok között, kérdéseiket számos formában feltehetik. A seregszemlén az SZTE mind a 12 kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Hirdetés

Az eseményen közel száz kiállító, többek között hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várják a leendő hallgatókat és szüleiket.

Idén rendhagyó formában, chatszobákban tájékozódhatnak az érdeklődők az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól a hazai egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik a felvételi esélyeiteket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőséget.  

Az Oktatási Hivatal munkatársai a felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről is tájékoztatást nyújtanak.

A háromnapos online rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon vehetnek részt a végzős középiskolások és az érdeklődők.

A szakkiállításon információkkal rendelkezésre állnak a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is.

Több újítást is bevezettek idén a járvány miatt

Fontos újdonság, hogy az idei kiállításon a beszédek is visszanézhetőek lesznek. Most minden kiállító hoz magával letölthető digitális tartalmakat is – mondta el korábban az Eduline oktatási szakportálnak Maszlavér Gábor.

A kiállítás főszervezője arról is beszélt, egy adott intézmény képviselőivel – tanárokkal, diákokkal – például livechatet vagy videochatet is csinálhatnak privát módban az érdeklődők, de a legtöbb standon meghatározott ütemben nyilvános tájékoztató előadásokat is tartanak,  amelyeket később akár vissza is lehet majd nézni.

A legtöbb kiállító a leggyakrabban felmerülő kérdésekből Q&A összeállításokat készít, amelyek megjelennek az üzenőfalon.

Egy másik újítás a „közlekedés”: egy térképet böngészve csak kattintani kell a kiválasztott kiállítóra, így máris az adott standon találja megát az érdeklődő, aki rögtön fel is teheti a kérdéseit.

Az SZTE az oktatási kínálat mellett a pezsgő szegedi diákéletet is bemutatja

„Boldog békeidők”, amikor még személyesen sétálgathattunk a standok között (fotó: u-szeged.hu)

A Szegedi Tudományegyetem is mint eddig mindig, most is  részt vesz a kiállításon, most azonban az SZTE képviselői virtuális standnál várják az érdeklődőket, akik így első kézből kaphatnak választ továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre.

A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.

A felvételi előtt állók a képzések, a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhatnak a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről.

Az SZTE Karrier Iroda munkatársa pedig ingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál, amelyre előzetesen kell regisztrálni. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.

A szegedi egyetem virtuális standjánál, megtekinthető az egyetem mind a 12 karának bemutatkozó videója, és letölthető az egyetem 2021/2022-es tanévre szóló felvételi kiadványa is. 

A látogatók ezen kívül három formában tehetik fel kérdéseiket: idén is lesz lehetőség a „személyes” találkozásra, ugyanis a karok képviselői Zoom szobákban várják a középiskolásokat, hogy online formában, de mégis élőben válaszolják meg a kérdéseket.

Ha valaki tart a kamerától, live chat formájában, írásban is érdeklődhet a képviselőktől, akik azonnal a kérdezők segítségére lesznek.

A virtuális kiállítás látogatása előzetes regisztrációhoz kötött

A 21. Educatio kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött: ezt az esemény weboldalán lehet megtenni.

Fontos tudnivaló, hogy a rendezvényre csak az előre kiválasztott idősávban lehet majd belépni, ezért a regisztráció előtt célszerű átgondolni, hogy mikor a legalkalmasabb.

A honlapon a részletes program és a kiállítók listája is megtalálható.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás interaktív kiállítás képzés kiállítás online Szegedi Tudományegyetem

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés