Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 21. 10:30 Forrás: Szeged Televízió

Pikó András a Témában: Emberi tragédiákhoz vezet a kormány bosszúhadjárata

A kormány eddig legalább 100 milliárd forintot vett el az önkormányzatoktól, elsősorban az ellenzéki településeket sújtják az elvonások. A döntés következményeiről Józsefváros polgármestere beszélt a Téma szerdai adásában.

Hirdetés

Pikó András szerint a kormány egyértelműen politikai bosszúhadjáratot indított az ellenzéki önkormányzatok és választók ellen. Figyelmeztetett, ez emberi tragédiákhoz vezet a településeken, ahol dolgozókat kell elbocsátani, juttatásokat kell csökkenteni az elvonások miatt. Azt tapasztalja, hogy bár a Fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselőinek kötelességük lenne kiállni a településekért, mégsem teszik. A polgármester szerint ez ellen csak azzal lehet küzdeni, ha folyamatosan tájékoztatják az embereket arról, miért kerülnek ilyen nehéz helyzetbe a városok.

Az a mi felelősségünk, hogy ne teljen el egyetlen nap se úgy, hogy egy másodrangú állampolgárként kezelt józsefvárosi vagy szegedi polgár ne tudjon arról, hogy ami őt és a városát sújtja amögött milyen politikai szándék áll. Ha ezt tudják, akkor valóban lehet bízni abban, hogy lesz következménye a Fideszre nézve, Orbán Viktorra nézve és a kormányra nézve ennek a politikai játszámának – mondta.

Pikó András polgármestert Balogh Judit hírigazgató kérdezte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit elvonás Fidesz helyi iparűzési adó költségvetés önkormányzatiság Pikó András Szeged Televízió Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés