Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 21. 07:54

Joe Biden egyből elkezdett dolgozni: Amerika újra csatlakozott a párizsi klímaegyezményhez

Kötelezővé tette a maszkviselést a szövetségi intézményekben. Összesen tizenhét rendeletet döntést, hozott elnökségének első óráiban.

Hirdetés

Többek között feloldotta a muszlim többségű országokra vonatkozó beutazási tilalmat, és kilakoltatási moratóriumot is hirdetett a koronavírus-járvány idejére. De a legfontosabb talán a párizsi éghajlatvédelmi egyezményhez való újbóli csatlakozása volt az Egyesült Államoknak. Ez az egyezmény arról szól, hogyan csökkentsék az aláíró országok az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, hogyan alkalmazkodjanak a globális felmelegedéshez és hogy milyen pénzügyi következményei lehetnek a klímaváltozásnak.

Joe Biden elődje, Donald Trump magát a klímaváltozást is többször kétségbe vonta, sőt 2017. június 1-jén bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az egyezményből, amely egyébként 2016. november 4-én lépett életbe az országban. Maga a kilépés csak 2020. november 4-én történhetett meg, így végülis az Egyesült Államok alig két és fél hónapot nem volt tagja a párizsi egyezményt elfogadó, azt végrehajtó országoknak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok járvány Joe Biden környezetvédelem koronavírus maszkviselés pandémia világjárvány párizsi egyezmény
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés