Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Téma szerdán: tovább tart az önkormányzatok elleni bosszúhadjárat; végét járják a vendéglátósok és szállodások többsége
Szegeden 2021. január 20. 18:30

Téma szerdán: tovább tart az önkormányzatok elleni bosszúhadjárat; végét járják a vendéglátósok és szállodások többsége

Fél nyolckor kezdődik a Szeged Televízió hírháttérműsora, műsorvezető Balogh Judit hírigazgató.

Hirdetés

A január 19-i adásban a következő ügyekről lesz szó:

Tovább tart az önkormányzatok elleni bosszúhadjárat. A kormány eddig legalább 100 milliárd forintot vont el a településektől, a megszorítások kárvallottjai főként az ellenzéki vezetésű önkormányzatok. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint politikai támadás áll a háttérben, ami ellen tiltakoznak a polgármesterek. Pikó András józsefvárosi polgármesterrel beszélgetünk.

Kétségbeesettek és végét járják a vendéglátósok és szállodások többsége, a járványügyi korlátozások miatt kieső bevételeiket a támogatások nem pótolják megfelelően. Fennmaradásukhoz erőteljesebb bértámogatást és további engedményeket követelnek a kormánytól. Kedden megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség levele, amiben pünkösdig tartó zárlatról írnak, tovább borzolva a kedélyeket. A kormány „alaptalan, felelőtlen rémhírnek” nevezte az információt, de vajon ki vagy mi garantálhatja, hogy hamarabb nyithatnak a vendéglátóhelyek és a szállodák? Mire lenne szükségük az ágazat szereplőinek? Gálosi Gyula szegedi vendéglátóssal beszélgetünk.

Korlátozhatja a magyar állampolgárok szabad mozgását az kínai és orosz oltóanyag használata, mivel ezeket nem engedélyezte az Európai Unió gyógyszerügynöksége – állítja Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője azt várja Orbán Viktortól, hogy tisztázza az unióval, kaphat-e majd uniós vakcinaútlevelet az, akit beoltanak kínai vagy orosz vakcinával. Vendégünk Ujhelyi István.

Az adást élőben láthatják a Szeged.hu és a Szeged Televízió Facebook-oldalán is. Utólag is megnézhetik ebben a cikkben is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged Televízió Téma

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés