Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. január 20. 15:42

Bánhidi: Önbizalommal nézünk a következő mérkőzések elé

A tegnapi mérkőzésen egy góllal legyőzte a magyar válogatott a németeket és így csoportelsőként, négyponttal jutott a középdöntőbe. A mérkőzés egyik legjobbja a MOL-Pick Szeged beállósa, Bánhidi Bence volt, akik 8 gólt szerzett.

Hirdetés

A győztes mérkőzés után a csapat most költözködik, hisz a soron következő mérkőzéseit másik városban játssza. A kiváló játékost éppen buszozás közben értük utol egy rövid interjúra. Természetesen az első kérdés a tegnapi mérkőzésre vonatkozott.

– Mennyire volt nehéz elaludni a mérkőzés után?
Legalább olyan nehéz volt elaludni, mint lejátszani és megnyerni a mérkőzést. Sajnos elég későn értünk vissza a szállodába és csak úgy fél 5 körül tudtam csak elaludni

– Számítottatok a győzelemre?
Én mindenképpen! Erre készültem fejben, hisz tudtam, ez lesz a kulcs mérkőzés ahhoz, hogy bármit elérjünk ezen a világbajnokságon.

– A középdöntő mérkőzéseit a brazilok, a lengyelek és a spanyolok ellen kedvező helyzetben várhatja a válogatott, hisz 4 pontot visz magával. Mire számítotok ezen a három meccsen?
Egyenlőre még nem nézünk annyire előre, csak a következő, brazilok elleni mérkőzésre készülünk. Most éppen egy másik városba utazunk, így sok időnk nem lesz készülni az összecsapásra. Természetesen mindent megteszünk, hogy ugyanott folytassuk, ahol most abbahagytuk és meglegyen a következő győzelem is. 

– Mennyit vett ki belőled a németeg elleni mérkőzés?
Elég sokat, mivel a mérkőzés jelentős részében a pályán voltam. De megpróbálok pihenni, regenerálódni.

– Rég volt ennyire egységes a magyar válogatott, tényleg csapatként működik. Ezt belülről is lehet érezni?
Igen! Ez akkor is látszott, amikor a németek átvették a vezetést és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és közösen meg tudtuk fordítani. 

– Sokszor előfordult már, hogy a magyar csapat úgy kapott ki, ahogy most nyert, azaz az utolsó másodpercben lőtt góllal. Mennyit lendít rajtatok most ez a győzelem?
A következő meccsekre nézve mindenképpen nagyobb önbizalmat ad az egész csapatnak és mégjobban össze tud bennünket kovácsolni.

– Jó meccsed volt, 8 gólt lőttél és a mérkőzés emberének is választottak. Gondolom ez ad egy újabb lökést neked.
Igen, ez mindenképpen plusz motivációt ad nekem. Biztos nehezebb feladatom lesz, jobban figyelnek majd rám, de majd megoldom azt is.

Magyarország az Új Fővárosban rendezett középdöntőben sorrendben Brazíliával, Lengyelországgal, majd az Európa-bajnok Spanyolországgal találkozik csütörtökön, szombaton és a jövő héten hétfőn. A hatos csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ez az első két meccsen győzelem esetén meg is lesz. „Csak” nyerni kell.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bánhidi Bence Egyiptom férfi kézilabda-válogatott világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés