Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hegyi Péter a Témában: Egyféleképpen tudunk hatékonyan védekezni a mutáns koronavírusok ellen, a védőoltással!
Szegeden 2021. január 20. 13:20 Forrás: Szeged Televízió

Hegyi Péter a Témában: Egyféleképpen tudunk hatékonyan védekezni a mutáns koronavírusok ellen, a védőoltással!

Nincs egyféle mutáns koronavírus Angliában sem, folyamatosan mutálódik a vírus, minddel kell foglalkozni. De arra is számítani kell, egyre több olyan mutáció jelenik meg, amelynek nagyobb a fertőzési rátája.

Hirdetés
Hirdetés

A Szeged Televízió Téma című műsorában a legutóbbi adásban arról is beszélgettek, hogy eddig is számtalan mutációja volt már a koronavírusnak. Hegyi Péter kutatóorvos szerint csak úgy lehet hatékonyan védekezni a járvány ellen, a mutációk terjedése ellen, ha minél nagyobb számban beoltják a populációt.

– Bízom abban, megváltozik a lakosság hajlandósága, és egyre többen oltatják majd be magukat. A védőoltásoknál egyébként az a fontos, hogy milyen klinikai vizsgálatok során milyen hatékonysággal és milyen biztonsággal alkalmazhatóak – hangsúlyozta Hegyi Péter.

A kutatóorvos azt is mondta, a mostani oltási rátát mindenképpen növelni kell, azaz minél többet be kell szereznie a kormánynak a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcináiból. Ezekkel kapcsolatosan Hegyi Péter azt mondta, igazából azt kellene figyelni, hogy az adott védőoltásnak mik a jellemzői.

Hegyi Péter kutatóorvost Balogh Judit hírigazgató kérdezte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Hegyi Péter járvány koronavírus Szeged Televízió Téma vakcina védőoltás világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés