Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A járvány idején is fejlesztenek a szegedi cégek: új gyártóüzemmel gazdagodott a Goodwill Pharma
Szegeden 2021. január 20. 12:57

A járvány idején is fejlesztenek a szegedi cégek: új gyártóüzemmel gazdagodott a Goodwill Pharma

Magyarország legdinamikusabban növekvő gyógyszeripari cége a szegedi Goodwill Pharma Kft. a járvány idején is fejleszt: új gyártóüzemmel gazdagodott a Cserzy Mihály utcai központ. Az elmúlt hetekben új keverő-, kapszulázó és tablettázó gépek álltak munkába, a vállalat korábbi gyártókapacitása így a többszörösére nőtt.

Hirdetés

A csaknem két évtizede gyógyszeripari fejvadászattal induló családi vállalkozás ma már több mint száz márkával van jelen a piacon, miközben felküzdötte magát Magyarország tíz legnagyobb gyógyszeripari cége közé. A főbb tevékenységi körök a gyógyszerlicenc-vásárlás és bérgyártatás, de az értékesítéssel kapcsolatos kis- és nagykereskedelmi, a törzskönyvezési, valamint a marketingtevékenységek is házon belül valósulnak meg.

A Goodwill Pharma nagykereskedelmi raktárt és irodaépületet magában foglaló projektje tavaly júniusban készült el. A 800 millió fontos beruházás eredményeként egy komplex, a vállalat hatékony, optimális működését biztosító logisztikai központ jött létre a Kollégiumi úton.

A beruházás egyik hasznos járuléka, hogy a Cserzy Mihály utcai telephelyükön felszabaduló raktárhelyiségeket tavaly év végén gyártócsarnokokká tudták átalakítani, így is növelve a cég szegedi termelési kapacitását.

Hosszú távú foglalkoztatottságot biztosít az új fejlesztés: munkába álltak az új keverő-, kapszulázó és tablettázó gépek a Cserzy Mihály utcában (fotó: Goodwill Pharma)

A nyolc hónap alatt  elkészült, az elmúlt hetekben átadott beruházás fontos mérföldkő a Goodwill Pharma életében, hiszen erősebbé teszi a vállalatot, a munkaerő számára pedig hosszú távú foglalkoztatottságot biztosít, ami különösen fontos egy olyan kiszámíthatatlan gazdasági környezetben, mint a jelenlegi – olvasható a vállalat honlapján megjelent közleményben.

A Goodwill Pharma évek óta jelen van Szerbiában, Montenegróban, Albániában és Észak-Macedóniában, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Németországban is, jelenleg pedig a lengyel piaci lehetőségeket vizsgálják.

A Goodwill Pharma két szegedi üzemegységében több mint száz embernek ad munkát, Szerbiában pedig nyolcvan főt foglalkoztat.

A társaság árbevétele a sorozatosan megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően évről-évre dinamikusan nő: míg 2015-ben 2,7 milliárdos éves árbevétellel számolhattak, addig három évvel később ez már elérte a 4,2 milliárd forintot is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Goodwill Pharma beruházás fejlesztés munkahelyteremtés gyógyszeripar
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés