Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 19. 15:55

Mészáros Lőrinc és Garancsi István 20 milliárdért újíthatják fel a Citadellát

Közösen nyert közbeszerzést a miniszterelnök két jóbarátja, ők alakíthatják ki a Budapest csúcsán épülő új múzeumot és közparkot.

Hirdetés

Tavaly nyáron döntött úgy a kormány, hogy felújítja a Gellért-hegyen álló erődöt és ahogyan azt megszokhattuk, rögtön nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé lett nyilvánítva a projekt. A 2022-ig tartó első ütemben megújítják az erőd belső udvarát, rendbe hozzák a külső falakat és közparkot alakítanak ki. A második ütemben, 2023-ig az ágyútoronyban a magyarság szabadságharcait bemutató állandó kiállítást hoznak létre a Szabadság Bástyája címmel.

A kivitelezési munkákra vonatkozó közbeszerzésen leginkább Fideszes nagyágyúk indultak, Mészáros és Garancsi mellett a Tiborcz István üzleti körébe tartozó West Hungária Bau is pályázott, a miniszterelnöki vő azonban végül alulmaradt a versenyben.

A négy évre szóló megbízást végül a ZAÉV és a Market Építő Zrt. nyerte el, a 20 milliárdos keretszerződésből 14 milliárdot biztosan le fognak hívni, a fennmaradó rész opciós összeg.

Mészáros Lőrinc egyébként jól kiismeri már magát a Citadella belső udvarában, ugyanis az ott található második világháborús légvédelmi bunker elbontását is ő végezi bruttó 320 millió forintért, ez a munka már tavaly megkezdődött.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Garancsi István közbeszerzés Market Zrt. Mészáros Lőrinc Tiborcz István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés