Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 18. 12:30

Megregulázná a Facebookot a kormány, mert nem kapnak elég teret a jobboldali hangok

Varga Judit szerint nem kapnak elég teret a keresztény, konzervatív vélemények a Facebookon és a Twitteren, ezt pedig büntetni kellene.

Hirdetés

Az igazságügyi miniszter úgy véli, a két vállalat szándékosan korlátozza a jobboldali eszmék megjelenését, a Pesti TV egyik műsorában pedig úgy fogalmazott „Joe Biden megválasztásával az amerikai techguruk is elszabadultak”.

A kormány attól tart, hogy a közösségi oldalak a magyar választások eredményét is befolyásolhatják.

Ez egyébként nem lenne meglepő, hiszen a kormány is nagy erőkkel kampányol a Facebookon, ami mostanra a közélet egyik meghatározó színterévé vált. Annyira, hogy Orbán Viktor is elsősorban ezen a csatornán szokta bejelenteni a járványügyi intézkedéseit – igaz őt ebben nem Mark Zuckerberg, hanem technikai bakik szokták akadályozni.

Varga Judit azonban olyan súlyosnak érzi a helyzetet, hogy rendkívüli ülésre hívta össze az igazán orwelli elnevezésű Digitális Szabadság Bizottságot és tárgyalni fog a Gazdasági Versenyhivatallal is arról, hogyan lehetne szankcionálni ezt a tisztességtelen gyakorlatot. Mindezt egyébként saját Facebook oldalán közölte a politikus egy bejegyzésben.

A napokban hasonló ötlettel állt elő a lengyel kormány is, ők azon háborodtak fel mélységesen, hogy Donald Trump az amerikai választások eredményei miatt le lett tiltva Twitteren és a Facebook hozzáférését is felfüggesztették. Ezért egy olyan jogszabályt kezdeményeztek, aminek az értelmében a közösségi oldalak üzemeltetőinek nem lesz joga eltávolítani saját felületükről azokat az üzeneteket, amelyek nem ütköznek a lengyel törvényekbe.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Facebook Gazdasági Versenyhivatal kereszténység közösségi média Mark Zuckerberg twitter Varga Judit igazságügyi miniszter Lengyelország
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés