Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 17. 18:16

MSZP: a kormány a multinacionális cégeket támogatja a munkahelyek védelme helyett

Az MSZP szerint a kormány a multinacionális cégeknek „szórt ingyenpénzt” a koronavírus-járvány miatt fenyegetett munkahelyek védelme helyett - mondta a szocialisták elnökhelyettese vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Komjáthi Imre úgy fogalmazott, a tőkeerős multinacionális vállalatok örömtáncot lejthetnek, mivel a kabinet tavaly 1700 milliárd forinttal támogatta őket. Ezt úgy szemléltette, hogy az adófizetőknek 130 millió forintjukba került egy-egy munkahely ezeknél a társaságoknál, ami alkalmazottanként 27 évi átlagkeresetnek felel meg.

Az MSZP politikusa hangsúlyozta, a kormánynak ehelyett a munkahelyüket elvesztőket és a kis- és középvállalkozásokat kellett volna segítenie, például a 80 százalékos bértámogatás bevezetésével.

A kabinet 425 milliárd forintból minden bajba jutott vállalkozásnak segíteni tudott volna a bértámogatással, ehelyett azonban csak mindössze 50 milliárd forintot fordított erre a célra, miközben sportlétesítményeket és más látványberuházásokat bőkezűen támogatott - mondta Komjáthi Imre.

A szocialisták elnökhelyettese emellett ismételten követelte a 100 százalékos táppénz bevezetését azoknak a munkavállalóknak, akiknek igazoltan koronavírus-fertőzés miatt kell karanténba vonulniuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Komjáthi Imre MSZP
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés