Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Sok hibával, de megvan a kötelező: Magyarország–Zöld-foki Köztársaság: 34–27 (19–14)
Ziccer 2021. január 15. 22:20

Sok hibával, de megvan a kötelező: Magyarország–Zöld-foki Köztársaság: 34–27 (19–14)

Nagyon sok a 27 kapott gól, jól mutatja, hogy nem koncentráltak eléggé védekezésben a mieink. Szegedig hallatszott a fogaskerekek csikorgása, de a nyitómeccsek pont arra valók, hogy később már jobban működjön a gépezet.

Hirdetés

Szégyenkeznie nem kell, de örömre sincs túl sok oka a magyar kézilabda válogatottnak a Zöld-foki Köztársaság legyőzése után. A mérkőzés remekül indult, 5–0 volt a mieinknek, de aztán az afriakiak is megrázták magukat, dobtak két gólt, jelezték, ott vannak ők is.

Nálunk leginkább Ancsin érezte jól magát az elején a pályán, aminek a borítása is felvált egy alkalommal, szépen összefoglalva az egyiptomi világbajnokságról eddig hallott rendezésbeli – mondjuk úgy – hiányosságokat.

Hibázgattak a magyarok, ezért az ellenfél nem szakadt le igazán. Az is gondot jelentett, hogy sok kétperces büntetést kaptunk, nem éreztük a fault-határt, labdákat is veszítettünk, így a Zöld-foki Köztársaságnak mindig volt valamennyi válasza.

A félidőt követően kicsit jobban összeállt a védekezés, az afrikaiak nem igazán tudtak gólt lőni felállt fal elleni játékból.

Az is látszott, hogy a válogatott edzői és Gulyás szövetségi kapitány szándékosan erőltették a játékot azoknál, akiknek nem annyira ment, így lényegében egyfajta edzés is volt ez a mieinknek. Megtehették, mert egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem, a 42. percben Ancsin góljával 26–17-nél már 9 gól volt az előny.

A vége alig lett szorosabb, igazán csak a 27 kapott gól miatt fájhat kicsit a fejünk. A németek ellen ez a védekezés kevés lehet.

A találkozó legfontosabb pozitívuma az volt, hogy szinte mindenki pályára léphetett, és a hibákból lehet tanulni már Uruguay ellen. A vasárnapi meccs papíron könnyebb lesz a mainál, az igazi fokmérőnek a keddi németország elleni mérkőzés ígérkezik.

(Fotó: AFP)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyiptom férfi kézilabda-válogatott világbajnokság Zöld-foki Köztársaság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés