Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Jourdain úr hétfőtől az interneten urizál: online nézhető a Szabadtéri Játékok Úrhatnám polgára
Művház 2021. január 15. 15:39

Jourdain úr hétfőtől az interneten urizál: online nézhető a Szabadtéri Játékok Úrhatnám polgára

A Szegedi Szabadtéri Játékok is csatlakozik hétfőtől a streaming szolgáltatást nyújtó intézményekhez. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza elsőként nagysikerű Moliére-komédiáját, az Úrhatnám polgárt teszi online is hozzáférhetővé a közönség számára.

Hirdetés

Egy felkapaszkodott parvenü, aki mindent megtesz azért, hogy többnek lássák, mint ami valójában. Ismerős a történet? Moliére Úrhatnám polgára olyan örökérvényű emberi tulajdonságokat mutat be és tesz nevetségessé, mint a kapzsiság, a törtetés és a sznobizmus, így nem véletlen, hogy két évadon keresztül, 2018-ban és 2020-ban is elsöprő sikert aratott a játékok nézői körében.

A produkció uraskodó főhősét Balog József, „barátját” Dorante grófot Sorbán Csaba, míg Jourdain feleségét Sebők Maya alakítja.

Jakab Tamás a filozófus-narrátor figuráját ölti magára, Barnák Lászlót az udvarló, Cléonte, Borsos Beátát a grófnő, Farkas Andreát, a szolgáló, míg Kosztolányi Józsefet Covielle, Cléonte inasa és a „vakvezető” szerepében láthatja a közönség.

A Herczeg T. Tamás rendezte humorral teli komédiát nemcsak a népszerű szegedi színészekből álló szereplőgárda, de Parti Nagy Lajos utánozhatatlan nyelvi leleményei, Szirtes Edina „Mókus” különleges zenei világa, és a Bianca Imelda Jeremias által megálmodott látványos jelmezei is felejthetetlenné teszik.

(fotó: Rafai Gábor)

Alkalmazkodva a pandémia okozta helyzethez, a tervek szerint a jövőben több nagysikerű korábbi produkcióját streameli a Szabadtéri Játékok.

Februárban pedig az intézmény által üzemeltett szegedi Reök-palotában debütál az Ájvonne, a berliminszki menyasszony című abszurd, amelynek bemutatóját várhatóan szintén online láthatják majd az érdeklődők.

Az online megtekinthető produkcióra az alábbi jegytípusok válthatók

  • Jegy1 (egyedül megtekinthető): 3.900 forint
  • Jegy2 (több személy megtekintheti): 7.000 forint
  • Pártolói jegy: 10.000 forint

Az előadás január 18-án 19 órától január 24-én éjfélig tekinthető meg.

A jegyvásárláskor megadott email-címre visszaigazoló levél érkezik, ami tartalmazza a megvásárolt tartalom linkjét. Az előadás a linkre kattintva érhető el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Szabadtéri Játékok Moliére Újszegedi Szabadtéri Színpad Úrhatnám polgár előadás online streaming
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés