Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két mondattal elintézi Fónagy János fideszes államtitkár Szabó Sándor írásbeli kérdését, és ez szerinte jól is van így
Szegeden 2021. január 14. 21:10

Két mondattal elintézi Fónagy János fideszes államtitkár Szabó Sándor írásbeli kérdését, és ez szerinte jól is van így

Csodálatos választ kapott a szegedi MSZP-s képviselő a szakminisztériumtól.

Hirdetés

„A Groupama Aréna korszerűsítésére, felújítására szánt forrás elősegíti a létesítmény hatékonyabb kihasználását, és biztosítja a stadion értékállóságát, fenntarthatóságát.
A vonatkozó törvény a helyi közösségi közlekedés biztosítását az adott település önkormányzatának közfeladatai közé sorolja.”

Ennyit felelt Fónagy János miniszterhelyettes nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár Szeged országgyűlési képviselőjének, Szabó Sándornak annak kapcsán, hogy az MSZP-s politikus írásbeli kérdésben megkérdezte a parlamentben is, ha hárommilliárdból felújítják, az FTC-stadiont, akkor miért nincs kétmilliárd forintja a kormánynak arra, hogy támogassa a vidéki közösségi közlekedést.

Ezért, amit Fónagy János írt.

Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy csakazértsem adunk, csináljatok, amit akartok. Fónagy ugyanis magabiztosan írja, hogy települési közfeladat a közösségi közlekedés ellátása, de arra már valamiért nem emlékszik, hogy ezt a közfeladatot úgy kell ellátni Szegeden, hogy elvonták a várostól az erre fordítandó támogatást.

A helyzetet még inkább abszurddá teszi, hogy eközben az Orbán-kormány a koronavírus-járvány miatt sűrítő járatokat rendelt meg a nagyvárosoktól, így Szegedtől is. Viszont a sűrítő járatok nem járhatnak akárhogy, jellemzően akkor kell közlekedniük, amikor csúcsidőben egyébként is sűrűn járnak a járatok. Erre a kormány egyébként roppant büszke, hogy elrendelte a menetrendi sűrítést.

Csakhogy igazából ez is olyan értelmetlen döntés, mint a kormány döntéseinek jelentős része: látványosnak tűnő álmegoldás, amit a körülményekhez képest jól lehet kommunikálni. De nem sok értelme van.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fónagy János járvány koronavírus közösségi közlekedés menetrend pandémia Szabó Sándor Szegedi Közlekedési Kft. SZKT világjárvány Volánbusz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés