Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Csak akkor lesz alapítványi egyetem az SZTE, ha ezt kéri a kormánytól; éretlenül megy nagyon sok kisgyerek általános iskolába – Szegedi Híradó, 2021. január 14-én!
Szegeden 2021. január 14. 18:59 Forrás: Szeged Televízió

Csak akkor lesz alapítványi egyetem az SZTE, ha ezt kéri a kormánytól; éretlenül megy nagyon sok kisgyerek általános iskolába – Szegedi Híradó, 2021. január 14-én!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Hirdetés
  • Csak akkor kell a vidéki tudományegyetemeknek, köztük a szegedinek is alapítványivá alakulnia, ha maga kéri ezt a kormánytól – mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a modellváltás után akár 15 százalékkal több pénzt is kaphatnak az egyetemek, de hogy ezt a pluszforrást enélkül miért nem kaphatják meg, arról nem beszélt.
  • Tízezernyi hatéves kisgyerek kerülhet éretlenül iskolába a kormányzati tájékoztatás kudarca következtében. Ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a Szülői Hang internetes közösség a szülők körében végzett január első hetében. A kitöltők egy része például nem kapott tájékoztatást arról, hogy van lehetőség kérelmezni a plusz egy évet az óvodában maradásra, mások pedig arról számoltak be, hogy a szakemberek bár támogatták a szülő véleményét, írásban nem merték azt leírni.
  • Soron kívül olthatják be az olimpiára készülő sportolókat és edzőiket. Ennek lehetőségére a Magyar Olimpiai Bizottság külön kérést nyújtott be a kormánynak.

És ez még csak három izgalmas téma a mai híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés