• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Boldog István: hat évet és több mint hatmillió forintnyi vagyonelkobzást kér a Központi nyomozó Főügyészség a fideszes képviselőre
Kék hírek 2021. január 14. 18:45 Forrás: Alfahír

Boldog István: hat évet és több mint hatmillió forintnyi vagyonelkobzást kér a Központi nyomozó Főügyészség a fideszes képviselőre

6 millió 666 ezer 666 forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltás a teljes „lista”.

Hirdetés
Hirdetés

Az Alfahír információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. A vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem akarta megerősíteni az Alfahír értesüléseit, azt írták nekik, „az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsátotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Boldog István Fővárosi Törvényszék Központi Nyomozó Ügyészség TOP