Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Elvitte a koronavírus-járvány a vasútvillamos átadóját: de ha már ott voltunk, megnéztük az 1-es Vasvillát
Túl a városon 2021. január 14. 15:10

Elvitte a koronavírus-járvány a vasútvillamos átadóját: de ha már ott voltunk, megnéztük az 1-es Vasvillát

Képriport
Egy gyors „szellőzést” is elkaptunk: a szentesi motorgarázsban átállt az első vasútvillamos, de amiért jöttünk, az elmaradt.

Hirdetés

– Vége van, nem lesz semmi – ezzel fogadott minket Szentesen, a Korsós utca végén a motorgarázs bejáratánál a vasútőr. De mivel a vasutashumor nem olyan, mint a rendőrvicc, azaz, tényleg lehet rajta nevetni az esetek jelentős részében, most is így tettünk: mentünk tovább befelé. Két perc múlva lett komoly minden, ekkor kaptam a telefont, majd a másikat és a harmadikat is ugyanarról, hogy MÁV Sajtó háromnegyed órával kezdés előtt küldte az e-mailt:

Három generációnyi személyszállítás Szentesen a motorgarázsban: balra a kétezres (tényleg akkori) évek orosz terméke, egy Uzsgyi, mellette a Stadler friss büszkesége Valenciából, mögötte a hetvenes évek végének, nyolcvanas évek elejének egy darabka, hozzánk eljutott Csehszlovákiája, egy Bz motorkocsi. Kattintsanak fönti képünkre, nézzék meg Iványi Aurél szentesi galériáját az első vasútvillamosról!

„A mai napon 13:00 órára tervezett sajtótájékoztatót lemondjuk, és későbbi időpontban rendezzük meg.

Ma délelőtt derült ki, hogy a spanyol szakemberek között igazolt koronavírusos fertőzöttek vannak, ezért az eseményt el kell halasztanunk.

Szíves türelmüket kérjük!”

– Megnézhetjük, ha már itt vagyunk? – kérdeztünk körbe a motorgarázs épülete előtt, és szerencsére készségesek voltak az ott dolgozók. Sőt, volt még akkora mázlink, hogy egy átállást is elkaptunk, lásd a lenti videót. Iványi Aurél kolléga meg mindent lefotózott, amit csak le tudott.

A pótlásról egyelőre nincs hír, majd átadják még ebben a hónapban valamikor, utána már nem nagyon lesz ilyesmire idő: februárban kezdődnek a futópróbák, akkor már a vonalon kell teljesítenie a vasútvillamosnak.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MÁV MÁV-Start Szentes tramtrain vasútvillamos Vasvilla
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés