Művház 2021. január 14. 15:50

Gyerek és felnőtt rajzokat vár az Agóra a magyar kultúra napjára

Rajzpályázatot hirdet a Szent-Györgyi Albert Agóra a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Minden korosztályból várják azokat az alkotásokat, amelyek a hazai kulturális értékeket mutatják be. Az elkészült műveket január 20-án, szerdán délelőtt 10 óráig lehet leadni az intézményben.

Hirdetés
Hirdetés

Mit jelent Neked a magyar kultúra? címmel hirdet rajzpályázatot a Szent-Györgyi Albert Agóra alsó és felső tagozatos diákok, középiskolások, valamint felnőttek számára.

A pályázat kiírói arra kíváncsiak, kinek, milyen kulturális élmények, intézmények, hagyományok, írók, költők, művészek, alkotások jelentik a magyar kultúrát?

A beküldött rajzok témájához ezért bárki ihletet meríthet színházi, irodalmi élményeiből, múzeumi kiállításokból, népi hagyományainkból, versekből, prózákból, vagy híres magyarok életéből.

Egyéni alkotóknak A/4-es  méretű, tetszőleges szabadkézi technikával készült művekkel lehet pályázni, de várják osztályközösségek A/3-as, vagy A/2-es méretű közös alkotásait is.

Az alkotásokat január 20-án, szerdán 10 óráig lehet leadni az Agórában.

Díjazás

  • az Agóra által felkért zsűritagok értékelik a műveket  és több korosztályban választják ki a nyertes alkotásokat.

Eredményhirdetés

  • január 22-én pénteken, a Magyar Kultúra napján. A díjazott alkotások az Agóra Facebook oldalára és honlapjára  kerülnek fel.

A legkiemelkedőbb  hatvan alkotás  kinyomtatott formában is megtekinthető lesz a Kárász utcán a Szegedi Városkép és Piac Kft. támogatásával.

A részletes pályázati kiírás megtalálható a Szent-Györgyi Albert Agóra honlapján.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: magyar kultúra napja rajzpályázat Szent-Györgyi Albert Agóra