Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Elkezdődött a felkészülés az előválasztásra: Mihálik Edvin az első jelölt, akit hivatalosan megneveztek Csongrád-Csanád megyében
Szegeden 2021. január 13. 15:14

Elkezdődött a felkészülés az előválasztásra: Mihálik Edvin az első jelölt, akit hivatalosan megneveztek Csongrád-Csanád megyében

A Momentum szegedi közgyűlési frakcióvezetője, Zöld város-tanácsnok a 2-es körzetben indul az előválasztáson. A jelölését a Momentum elnöke, Fekete-Győr András jelentette be Szegeden.

Hirdetés

A Széchenyi téren elhangzott Fekete-Győr Andrástól, az ellenzéki összefogás egy olyan Magyarországot épít a 2022-es választások után, ahol a magyarok, egészségesek, képzettel és gazdagok.

„Összeállt egy ellenzéki egység, és választani lehet nyugat és kelet, a jövő és a múlt és egy tiszta, fejlett, képzett Magyarország, vagy egy tolvaj, visszamaradott Magyarország között”

jelentette ki a Momentum elnöke, aki ezután a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerület valamennyi választópolgára figyelmébe ajánlott Mihálik Edvint, villáminterjú, a szegedi Momentum-alapítóval.

(fotók: Szabó Luca)

– Miért döntött úgy a szegedi közgyűlés tagjaként, hogy elindul az előválasztásokon?

– 2019-ban arra esküdtem fel, hogy Szegedért dolgozzam. Azóta eltelt tizenöt hónap, ezalatt számtalan olyan közös sikert értünk el, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Azt gondolom olyan kezdeményezéseket indítottunk el, amelyekre mi, momentumosok itt helyben büszkék lehetünk. Szeged az elmúlt tíz évben óriási sikert ért el, önállóan, a kormánytól függetlenül is. Azonban a mostani Fidesz-politika most már a szabad közösségek, így Szeged tönkretételéről is szól. Minden erőnkkel és tudásunkkal azon fogunk dolgozni a következő tizenhat hónapban, hogy leváltsuk a kormányt. Ez ma Magyarország, Szeged és a környék településeinek az érdeke. Egy olyan új és felelős kormányra van szükségünk, amely az árokásás és megosztottság helyett, az ártás politikája helyett az építkezés politikáját képviseli. Olyan képviselőkre van szükség, akik a helyi értékek, érdekek mentén politizálnak, ezért döntöttem úgy, indulok az előválasztáson a Momentum képviselő-jelöltjeként.

– Két választást kell nyernie ahhoz, hogy parlamenti mandátumot szerezzen. Mi kell ahhoz, hogy ez sikerüljön?

– A kormányváltás nem cél, hanem eszköz, hogy jobb hellyé tegyük Magyarországot. Olyan hellyé, ahol Szeged és térsége ki tudja használni a saját magában és a XXI. században rejlő lehetőségeket. Ahol végre nem arról szól a politika, hogy megosztunk, hanem építünk valamit. Erre együttműködésre és közös munkára van szükség. Végigjárjuk a választókerületet, felmérünk minden problémát, igényt, amelyet képviselni kell ebben a választókörzetben. Az itt élő emberekkel közösen akarjuk kidolgozni azt az irányt, amelyet képvisel majd az a most még ellenzéki összefogás, amelyből 2022-ben kormány alakulhat. Nem hátráltatni, segíteni akarjuk a fejlődést. Azt tapasztalom, az itt élő embereknek elegük van az elvonásokból, a miniszterelnök üres ígéreteiből, a kormánybiztosok homályos, soha meg nem valósuló ígéreteiből. Itt munkára, komoly munkára van szükség. Dolgozni szeretnék ezért a választókerületért. Az a feladtunk, hogy felkészítsük Magyarországot, Szegedet, a térséget a klímaváltozás ellen, hogy megvédjük Szegeden az egyetemet.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fekete-Győr András Mihálik Edvin Momentum országgyűlésiképviselő-választás választás 2022
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés