Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Levelek a szakminisztereknek és Rovó Lászlónak – Mihálik Edvin választ vár a kérdéseire
Szegeden 2021. január 13. 10:12 Forrás: Szeged Televízió

Levelek a szakminisztereknek és Rovó Lászlónak – Mihálik Edvin választ vár a kérdéseire

Kásler Miklós és Palkovics László minisztereknek és a Szegedi Tudományegyetem rektorának is levelet írt a szegedi momentumos politikus.

Hirdetés

Mihálik Edvin azt szeretné elérni, hogy ne az egyetemi polgárok feje felett, hanem az ő bevonásukkal történjen meg az átalakulás, amennyiben az valóban elkerülhetetlen. A Momentum egyébként nem ért egyet azzal, hogy az egyetemeket olyan magániskolákká alakítsák, amelyeknek vezetőit pártpolitikai hovatartozásuk alapján választják ki, miközben az alapítványok sok százmilliárdos vagyona az államtól, az adófizetőktől származik majd.

Mihálik egyebek mellett ezeket is kérdezte a leveleiben:

  • A modellváltás esetén tervezik kompenzálni az egyetemi dolgozókat a közalkalmazotti státusszal járó előnyök elvesztése miatt? Elfogadható-e olyan átalakítási javaslat, ami hátrányosan érinti az Szegedi Tudományegyetem munkavállalóit?
  • Modellváltás esetén hogyan fog változni az egyetemhez tartozó klinikák helyzete? Maradnak az egyetem kötelékében vagy különválasztják őket? Támogatják-e a klinikák különválasztását az SZTE-től?
  • Meg tudják erősíteni azokat a híreket, amelyek szerint az átalakítás után az SZTE kuratóriumának tagja lenne Nemesi Pál és Novák Katalin is? Összeegyeztethetőnek tartják az oktatás függetlenségével, ha pártpolitikai szereplők foglalnak helyet egy egyetem vezetésében?

Videónk is van! Nézzék meg a Szeged Televízió híradását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alapítványi egyetem EMMI felsőoktatás ITM Kásler Miklós Mihálik Edvin Momentum Palkovics László rektor Rovó László Szeged Televízió Szegedi Híradó Szegedi Tudományegyetem SZTE
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés