Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 13. 11:09

Politico: Az Európai Néppárt a Fidesz kizárását készíti elő

Úgy alakítanák át a néppárti képviselőcsoport működési szabályzatát, hogy egyetlen döntéssel megszabadulhassanak a Fidesztől.

Hirdetés

A hvg.hu a Politico-ra hivatkozva azt írja, az Európai Néppártban egy ötfős munkacsoport dolgozik azokon a módosításokon, amelyek segítségével könnyebben el lehet majd távolítani egy teljes képviselőcsoport az EPP európai parlamenti frakciójából.

A munkacsoportba kedden beválasztották Othmar Karast, aki korábban Deutsch Tamás kizárását kezdeményezte, de a többi tag is a magyar kormány kemény kritikusának számít.

Ahogyan mi is megírtuk, Deutschot végül felfüggesztették, amiért a Gestapóhoz hasonlította Manfred Weber frakcióvezetőt. A magyar képviselőt végül nem zárták ki a képviselőcsoportból, azonban minden jogosultságát felfüggesztették, így a Költségvetési Ellenőrzési Bizottságban betöltött alelnöki posztjáról is lemondásra kényszerült.

A munkacsoportban a hírek szerint olyan javaslatot készítenek elő, ami nem csak teljes pártok kizárását tenné lehetővé, de ráadásul ezt kétharmados helyett csak egyszerű többséghez kötné.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deutsch Tamás Európai Néppárt Európai Parlament Fidesz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés