Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Modellezték a szegediek mozgását; az állam nem segít, gyűjtenek a színházi dolgozóknak – Szegedi Híradó, 2021. január 12-én!
Szegeden 2021. január 12. 18:59 Forrás: Szeged Televízió

Modellezték a szegediek mozgását; az állam nem segít, gyűjtenek a színházi dolgozóknak – Szegedi Híradó, 2021. január 12-én!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Hirdetés
  • A szegedi emberek napi mozgásait lehet pontosan szimulálni azon a digitális térképen, amelyet szegedi és budapesti tudósok közösen készítettek el. A modellel a koronavírus terjedését akarják pontosan megjósolni, de alkalmas más járványok szimulálására, sőt akár azt is megmutatja, mekkora fönnakadást okozhat egy-egy útszakasz lezárása, vagy milyen új buszjáratokat kellene indítani.
  • Két hónapja küzd a segélyért egy szegedi iskolabüfés. A vállalkozó szerint nem elég, hogy a pandémia miatt be kellett zárni a boltot, állami segítséget sem kap. Egyre több vendéglátós bezárt vagy ezt tervezi; vannak, akik hitelekből próbálják túlélni a járványt. A vállalkozók szerint a legelkeserítőbb az, hogy továbbra sem látni a járványügyi lezárások végét.
  • Nemcsak a vendéglátásban dolgozók kerültek nehéz helyzetbe, a színházi dolgozók többségét is súlyosan érintik a járvány miatti lezárások. Most, mivel állami segítségre ők sem számíthatnak, a Független Előadó-művészeti Szövetség kezdett gyűjtést számukra. Már mintegy másfél millió forint támogatás érkezett hozzájuk.

És ez még csak három izgalmas téma a mai híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés