Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Jogerős: hamisított levelet közölt a Szegedma Szabó Sándorról, Kapitány Gergelyt egy év próbára bocsátották
Kék hírek 2021. január 12. 13:30

Jogerős: hamisított levelet közölt a Szegedma Szabó Sándorról, Kapitány Gergelyt egy év próbára bocsátották

Ennél enyhébb elmarasztaló ítéletet nem nagyon lehetett volna hozni.

Hirdetés

Közel két évet kellett várni a jogerős ítéletre, mire a Szegedi Törvényszék bűnösnek mondta ki Kapitány Gergelyt, a szegedma.hu főszerkesztőjét azért, mert egy hamisított levelet jelentettek meg.

Ahogy azt az első fokú ítéletről szól tudósításunkban is megírtuk,

„2017 novemberében a szegedma megjelentetett egy hamis levelet, amelyet állítólag Szabó Sándor írt Botka Lászlónak – a »levél« tartalmának ismertetésétől most tekintsünk el. Amint ez megjelent és Szabó Sándor tudomására jutott, az országgyűlési képviselő azonnal sajtótájékoztatót tartott, ahol közölte, rágalom a levél. A szegedma még aznap levette azt, tudósított is a sajtótájékoztatóról, de sem helyreigazítást közölt, sem elnézést semmilyen formában nem kért Szabótól a nyilvánvaló hazugságért.”

Az elsőfokú tárgyaláson 2019. február 22-én Juhász Attila bíró bűnösnek mondta ki Kapitány Gergelyt, a szegedma.hu főszerkesztőjét, akit két év próbára bocsátott, és kötelezte tizenöt napon belül tízezer forint perköltség befizetésére.

Ez akkor nem lett jogerős ítélet, és másodfokon módosult is:

Berkes Tamás tanácsa az elsőfokú ítéletet érdemben helybenhagyta, azaz megállapította Kapitány Gergely bűnösségét a rágalmazás vétségében, de a két év próbára bocsátást egy évre enyhítette.

Kapitány Gergelynek tízezer forintjába került az, hogy az általa vezetett szerkesztőség egy nyilvánvalóan hamis levéllel akart ellehetetleníteni egy országgyűlési képviselőt.

Korábban rosszul írtuk, hogy letelt a próbára bocsátás – ez nincs így, az most kezdődik. Amiről korábban írtunk, az egy másik próbára bocsátása Kapitány Gergelynek, az telt le áprilisban.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ítélet Kapitány Gergely per Szabó Sándor Szegedi Törvényszék Szegedma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés