Szegeden 2021. január 11. 11:13

Hóhelyzet Szegeden: azért a gép az úr

Képriport
A vasárnap este kezdődött havazás után elkezdett síkosítás-mentesítéssel hétfő hajnalra végzett a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Hirdetés
Hirdetés

A Szegeden elindult havazást követően huszadik percben a munkagépek megkezdték a város kijelölt útvonalaiknak tisztítását – áll a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által kiadott hivatalos közleményben. A hóhelyzethez igazodva a közutak síkosítás-mentesítése három teherautóval kezdődött meg, míg a járdák és a kerékpárutak takarítása öt kisgéppel 18 órakor, és fejeződött be hétfőn megközelítőleg reggel 5 órára.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél és Szabó Luca galériáját!

A hóekést a kialakított ütemtervnek megfelelően elsőként a Belvárosi hídon, a rakparton és a körtöltés átjáróin kezdték meg, ezt követte az önkormányzati kezelésben lévő tömegközlekedési útvonalak megtisztítása.

Mindezzel párhuzamosan zajlott a járdák és a kerékpárutak megtisztítása kisebb munkagépekkel. A vasárnap Szegeden 17 óra 40 perckor elkezdődött havazás utáni sikításmentesítésével a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hivatalos tájékoztatója szerint hétfő reggel 4 óra 40 percre végzett, így megfelelő feltételek mellett indulhatott meg a közlekedés a városban.

Ha nem lesz komolyabb hideg és nem esik a hó, akkor most elegendőnek tűnik az utakra, járdákra és kerékpárutakra kiszórt só. Ám ha változna helyzet, azonnal akcióba lépnek a munkagépek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: havazás időjárás Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.