Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 10. 10:00

Koronavírus: száz alatt a halottak száma egy nap alatt

A beazonosított magyar koronavírusos betegek több, mint 3 százaléka halt meg eddig.

Hirdetés
  • 1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, 
  • ezzel 342 ezer 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 
  • Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, 
  • így az elhunytak száma 10 ezer 648 főre emelkedett. 
  • A gyógyultak száma 197 ezer 936 fő, 
  • az aktív fertőzöttek száma 133 ezer 653 főre csökkent.  4980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 
  • közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen.

A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

Eddig három szállítmány Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember  oltását teszi lehetővé. Jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre.

Az egészségügyi dolgozók jelentkezhetnek a kórházi oltópontokon időpontért.

Csütörtökön megkezdődött és ezen a hétvégén is tart a nagyobb létszámú idősotthonok lakóinak és dolgozóinak az oltása. A következő hetekben újabb  vakcina-szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás mind az egészségügyben, mind az idősotthonokban, majd az oltási tervben megjelölt további célcsoportok körében is.

Szerdán újabb vakcina kapta meg az európai forgalombahozatali engedélyt.  Így a Pfizer-BioNTech-vakcina mellett hamarosan a Moderna-vakcina is elérhető lesz az EU tagállamaiban, így Magyarországon is.  A Moderna-vakcinából jövő hét elején várható egy kisebb szállítmány. Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. 

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra  már több mint egymillióan regisztráltak.

Csongrád-Csanád megye: 79 új fertőzött

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (64 ezer 422) és Pest megyében (42 ezer 703) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (19 ezer 540), Hajdú-Bihar (19 ezer 535) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (19 ezer 227). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (7101).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálozás járvány koronavírus statisztika
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés