Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 9. 22:25

Aki nem regisztrál az oltásra a Rogán Antalék által üzemeltetett hivatalos oldalon, azt nem fogják beoltani

Ilyen egyszerű ez.

Hirdetés

Eddig nem teljesen egyértelmű információk jelentek meg arról, hogy kell-e regisztrálni vakcinainfo.gov.hu oldalon ahhoz, hogy valaki megkaphassa a koronavírus elleni oltást.

Rogán Antal december közepén egy tévéinterjúban azt mondta, hogy aki nem regisztrál a kormány oldalán koronavírus elleni védőoltásra, az hátrébb kerül a sorban. Simicskó István, az KDNP frakcióvezetője pedig szintén december közepe környékén azt mondta, „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

Szombaton délután aztán a 444 egy birtokukba került levélről írt, amiben

a fővárosi tisztifőorvos helyettese egy olvasójuk kérdésére azt válaszolta, hogy aki nem regisztrál, azt nem fogják beoltani.

Ezek után a hvg.hu is érdeklődött a témával kapcsolatosan, és azt a választ kapták a Koronavírus Sajtóközponttól, hogy

mivel az oltás önkéntes, mindenkinek jeleznie kell a szándékát. Ezt a regisztrációval teheti meg, utána osztják be a hatóságok az oltásra az oltási terv kategóriái alapján.

Közölték azt is, hogy

a regisztráció lehetősége egész évben nyitva marad, de aki később jelentkezik, hátrébb kerülhet a sorrendben.

December elején szintén a 444 írta meg, hogy aki regisztrál az ingyenes oltásra a hivatalos kormányzati vakcinaoldalon, az ezzel automatikusan átadja az adatait a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának. Ők szerepelnek a Vakcinainfó impresszumában.

Aki pedig bekattintja a regisztrációkor, hogy későbbi kapcsolattartást is szeretne, annak az adatait az Idomsoft nevű cég fogja kezelni, ami a magyarországi választási rendszer szoftverét is üzemelteti.

Ahogyan a 444 cikke fogalmaz, ennek a cégnek „egyes vezetői annyira közel állnak a Fideszhez, hogy 2010-ben a választások éjszakáján ott izgultak a párt legfelső vezetésének eredményváróján, Orbán Viktor Fidesz-elnök, Semjén Zsolt KDNP-elnök és Habony Árpád, Orbán nem hivatalos tanácsadója oldalán.”

(fotó: Európai Néppárt/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adat adatvédelem betegség covid-19 fertőzés járvány koronavírus oltás oltóanyag Orbán-kormány regisztráció Rogán Antal vakcina világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés