Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 9. 13:00

A Fidesz bosszúja mégis utolérte a józsefvárosi gyerekeket

Nagyon úgy tűnik, hogy politikai játszma áldozatává vált a VIII. kerületi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülője – adminisztratív eszközökkel sikerült teljesen ellehetetleníteni a beruházást, Kocsis Máté látszatintézkedései sem vezettek sehová.

Hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy a kormány váratlanul megvonta a Józsefváros káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztésére szánt támogatási összeget és a pénzt visszakérte az önkormányzattól.

Pikó András polgármester akkor úgy reagált, a Fidesz a józsefvárosi gyerekeken áll bosszút.

Miután a Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelezte az önkormányzatnak, hogy vissza kell fizetniük a gyermeküdülőre szánt 1,7 milliárd forintot, Kocsis Máté az ellenzéket tette felelőssé a beruházás kudarcáért. Csakhogy a projekt azért akadt el, mert a korábbi Fideszes vezetés túl sokat késlekedett a megvalósítással és az általuk készíttetett műszaki tervezés nem volt megfelelő – az állam úgy ítélte meg, ezekkel a tervekkel nem lehet megvalósítani a beruházást.

Pikóék, hogy megmentsék a gyermeküdülőt, javították a terveket úgy, hogy azok időben és rendelkezésre álló pénzből kivitelezhetők legyenek. Ennek ellenére sem kaptak azonban hosszabbítást a 2020 végén lejáró támogatási szerződésükre és a módosításaikat is elutasította a kormány.

Kocsis Máté ekkor megpróbált a káptalanfüredi gyermeküdülő megmentőjének szerepében tetszelegni, és szerzett is egy levelet Latorcai Csaba közigazgatási államtitkártól, amiben az áll, a beruházás folytatódhat, ha azt az önkormányzat újra kezdeményezi, de csak az eredeti tervekkel.

A pénzt tehát mindenképp vissza kell fizetnie a kerületnek, Kocsis az 1,7 milliárd forintot biztosan nem mentette meg, csak egy egyszerű tájékoztatást kapott a további lehetőségekről.

A projekt tényleg újra megkaphatja a támogatás összegét, de csak az állam által korábban már alkalmatlannak nyilvánított tervek kivitelezésére. Nehéz ezt másképp értelmezni, mint hogy a józsefvárosi gyerekek üdülőjének felépülését adminisztratív eszközökkel akadályozzák.

A kormány által kreált bürokratikus útvesztőben olyan lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatot, amiben csak akkor kaphat támogatást, ha megvalósíthatatlan terveket nyújt be.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás gyerekek Józsefváros NER Pikó András
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés