Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 9. 10:45

A hétvégén folytatódik a nagyobb idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása

Ez országszerte 61 intézményt érint.

Hirdetés

A hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton.

Ez országszerte 61 intézményt érint, amikben 7089 ember, 5215 lakó és 1874 dolgozó jelentkezett oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, ami megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül végzik el a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint.

Az ország négy legnagyobb, 400 fölötti létszámú intézményében csütörtökön több mint 1200 jelentkező, 762 gondozott és 440 intézményi dolgozó kapta meg az oltást.

A tájékoztatás szerint az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak életkoruknál és egészségi állapotuknál fogva egyaránt a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak.

(fotó: MTI/Vajda János)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség BioNTech covid-19 idősotthon járvány koronavírus oltás oltási terv oltóanyag Pfizer vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés